Hlavní obsah

S Hertlovým spoluhráčem se NHL nemazala! Vyhlášený potížista dostal trest na 21 zápasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Praha

Nemazali se s ním. Právě naopak. Vyhlášený průšvihář a hokejový útočník San Jose Sharks Evander Kane byl vedením NHL potrestán zákazem startu na 21 soutěžních zápasů za prokázané porušení a nedodržování covid protokolu.

Foto: Profimedia.cz

Útočník San Jose Evander Kane musí na hokej na dlouhou dobu zapomenout.

Článek

Kane byl podle nedávných zpráv zámořských médií podezřelý, že se prokazoval falešným průkazem o očkování proti koronaviru. V USA hrozí člověku za pořízení, prodej nebo výrobu falešného očkovacího průkazu až pět let vězení.

„Chtěl bych se omluvit svým spoluhráčům, organizaci San Jose Sharks a všem fanouškům Sharks za porušení covid protokolů," uvedl Kane v prohlášení zveřejněném hráčskou asociací NHLPA.

„Udělal jsem chybu, které upřímně lituji a přijímám za ni zodpovědnost. Během suspendace budu i nadále využívat poradny, aby mi do budoucna pomohla lépe se rozhodovat. Až můj trest skončí, mám v plánu se s velkým úsilím, odhodláním a láskou k hokeji vrátit na led," dodal.

Spoluhráč českých reprezentantů Tomáše Hertla a Radima Šimka po dobu trestu nemá nárok na plat a do zápasů se bude smět vrátit až poslední listopadový den, kdy Žraloci hrají na ledě New Jersey.

Je však otázkou, jestli se s 49 body nejproduktivnější hráč San Jose uplynulé sezony v tomto termínu na ledě skutečně objeví. Nikdo by se Sharks nemohl divit, kdyby jim s Kanem došla trpělivost. Seznam jeho přešlapů je totiž pořádně bohatý...

Foto: twitter:@ryan_s_clark, Twitter

Hokejista San Jose Evander Kane je ve velkých problémech.

Třicetiletý rodák z kanadského Vancouveru prožil mimořádně neklidné léto. Manželka Deanna, s níž se rozvádí, jej obvinila ze sexuálního a domácího násilí a rovněž z toho, že sází na vlastní zápasy.

Před dvěma týdny NHL oznámila, že nezávislé vyšetřování důkazy o Kaneově sázení na ligové zápasy nezjistilo. A nyní spolu s vynesením 21zápasové stopky za porušení covid protokolu NHL informovala, že její vyšetřování obvinění z domácího násilí nelze Kaneovi dokázat.

Už dříve byl Kane nucen přiznat, že je závislý na hazardu. Když během pouhého roku prohrál 1,5 milionu dolarů a jeho majetek v hodnotě 10,2 milionu dolarů převážily dluhy ve výši 26,8 milionu, musel loni v lednu vyhlásit osobní bankrot.

Reklama

Související témata: