Hlavní obsah

O osudu NHL nerozhodla ani schůzka v Torontu

PRAHA

Ani třetí schůzka malých delegací hokejové NHL a hráčské asociace NHLPA nevnesla více světla do dalšího osudu soutěže. Po středečním jednání na utajeném místě v Torontu zástupci obou stran zveřejnili jen to, že se znovu sejdou. Příliš času na hledání řešení ovšem nezbývá, vzhledem k tomu, že hokejisté už kvůli chybějící kolektivní smlouvě zmeškali více než polovinu základní části a NHL musela zrušit 713 zápasů z 1230 plánovaných.

Článek

"Schůzka pro dnešek skončila a sejdeme se znovu ještě tento týden," oznámil po více než pětihodinovém jednání výkonný místopředseda a hlavní právník NHL Bill Daly ve stručném prohlášení. Neupřesnil ani, zda se obě strany přiblížily nějakému řešení, které by zažehnalo zrušení celého ročníku ligy.

Přiznal ale, že do konečného rozhodnutí zbývají jen dny. "Jsme v kritické fázi, to znamená, že máme už jen dny," připustil Daly. Další schůzka by se měla uskutečnit ve čtvrtek nebo v pátek pravděpodobně v New Yorku.

Jednání se stejně jako dvou schůzek minulý týden v Chicagu a Torontu nezúčastnili hlavní představitelé obou stran - komisionář NHL Gary Bettman a šéf hráčské asociace Bob Goodenow. Iniciativa, která vzešla od prezidenta NHLPA a útočníka Vancouveru Trevora Lindena, ale ke sblížení stanovisek zatím nepomohla. Vedení ligy stále trvá na zavedení platového stropu, což je pro hráčskou asociaci nepřijatelné.

Pokud se zástupcům hokejové ligy a hráčské asociace nepodaří dohodnout se na znění nové kolektivní smlouvy, stane se NHL první zámořskou profesionální soutěží, která kdy musela kvůli pracovním sporům zrušit celou sezónu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články