Hlavní obsah

Brankář Thomas uzavřel roční smlouvu s Floridou

Sunrise

Hokejový brankář Tim Thomas se po roční pauze od hokeje vrátí do NHL v dresu Floridy. Devětatřicetiletý nejužitečnější hráč play off z roku 2011 v barvách Bostonu byl v kempu Panthers na zkoušce a ve čtvrtek uzavřel s klubem roční smlouvu. Podle kanadské televizní stanice TSN bude mít základní plat 2,5 miliónu dolarů a s bonusy si může přijít až na 3,75 miliónu dolarů.

Foto: Steve Nesius, ČTK/AP

Hokejisté Floridy slaví gól proti Tampě Bay. Zleva Tom Gilbert (s číslem 77), Jonathan Huberdeau (11), Marcel Goc (57) a Brian Campbell.

Článek

Thomas se následně postavil do branky na polovinu utkání s Tampou Bay v Esteru, kde při porážce 2:3 v prodloužení inkasoval z deseti střel jednou. Dvojnásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL z let 2009 a 2011 si zachytal v zápase poprvé od dubna loňského roku.

"Cítil jsem se dobře. Byl to pro mě důležitý krok. Nebylo na co čekat, konec přípravných zápasů se blíží. Cítím se připravený," řekl deníku Miami Herald Thomas, který v roce 2011 vychytal Bostonu Stanleyův pohár. "Jsme rádi, že jsme s ním uzavřeli smlouvu. Je to rozený vítěz," prohlásil generální manažer Floridy Dale Tallon. Dalšími gólmany Panthers jsou Jabob Markström a Scott Clemmensen, který si v přípravném kempu poranil koleno.

Reklama

Související témata: