Hlavní obsah

Obránce Martínek na zkoušce v Islanders smlouvu nezískal

New York

Hokejový obránce Radek Martínek na zkoušce v přípravném kempu novou smlouvu s New Yorkem Islanders nezískal. Šestatřicetiletý člen širší nominace české reprezentace na únorové olympijské hry v Soči tak zůstává bez angažmá. Uvedly to oficiální stránky klubu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radek Martínek.

Článek

Dvojnásobný mistr světa v uplynulé sezóně sehrál i vinou zranění včetně play off jen 15 utkání. S Islanders, kam se vrátil po ročním angažmá v Columbusu, mu po uplynulé sezóně vypršel roční kontrakt na 600 tisíc dolarů.

Martínek v NHL působil od roku 2001 a s výjimkou ročníku 2011/12, kdy hrál za Blue Jackets, strávil celou zámořskou kariéru v Islanders. Za ně odehrál 466 z celkových 473 utkání v NHL. Defenzivně laděný bek má na kontě celkem 107 bodů za 25 gólů a 82 přihrávek, v 11 duelech play off zaznamenal jednu přihrávku.

Martínka v posledních letech provázela smůla na zranění. Minulý ročník při výluce NHL začal v dresu Mountfieldu České Budějovice, nastoupil však jen ve čtyřech zápasech a pak se vrátil za rodinou do New Yorku. Ve zkrácené sezóně NHL pak v 13 duelech zaznamenal tři branky, v play off ve dvou zápasech nebodoval.

Reklama