Hlavní obsah

Nehorázná smůla bitkaře Montrealu! Při šarvátce upadl obličejem na led a skončil v bezvědomí

Montreal

Sedm branek, pět pěstních soubojů, ale zároveň zranění domácího bitkaře George Parrose viděli diváci v Montrealu na úvod nové sezóny při derby s Torontem. Třiatřicetiletý Parros se při potyčce s Coltonem Orrem udeřil hlavou o led, přivodil si otřes mozku a upadl do bezvědomí.

Foto: Jean Ahern, Reuters

Týmový lékař se snaží Parrose postavit na led.

Článek
Fotogalerie

Ti dva se provokovali celý zápas. Už v prostřední třetině shodili rukavice a pustili se do pěstního souboje, který si zopakovali i na začátku třetí části hry. Parros v ní měl navrch, když však držel svého soka za dres a pokoušel se jej povalit, nešťastně podklouzl, přes Orra přepadl a nekontrolovaně spadl obličejem přímo na led.

Na něm zůstal bezvládně ležet, kromě otřesu mozku upadl i do bezvědomí. Orr ihned začal gestikulovat směrem k lavičce Canadiens, aby na ledovou plochu přišli na pomoc týmoví doktoři. „Stalo se to rychle, podklouznul jsem a on přese mě přepadl. Nikdy nechcete vidět, aby hráč přišel k úrazu takovýmto způsobem. Byl to děsivý moment a já doufám, že bude v pořádku," prohlásil Orr.

Odnesli ho na nosítkách

Parros byl z ledu po několikaminutové pauze odnesen na nosítkách a následně zamířil do nemocnice na podrobnější vyšetření. Ještě před převozem však byl už znovu při vědomí a několik hodin po zápase přes svůj účet na Twitteru poděkoval všem, kteří mu přáli brzké uzdravení.

Ironií osudu je, že k něčemu podobnému mezi oběma borci došlo už v roce 2011, jen role byly vyměněné. „Mám trošku déjà vu. Protože ještě když jsem trénoval Anaheim, Coltonovi se právě při potyčce s Georgem stalo něco podobného, spadl tváří na led a byl ze hry na několik měsíců," vybavil si kouč Toronta Randy Carlyle.

Reklama

Související témata: