Hlavní obsah

Tři střely, tři góly! Washington setřásl deku a Ovečkin už stíhá Hertla

Washington

Hlavně nezmatkovat, uklidňoval se zřejmě kouč Washingtonu Capitals Adam Oates po mizerném začátku sezóny svého týmu a minimálně v pondělí se mu trpělivost vyplatila. Oates i přes hrůznouu produktivitu střelců nechal všechny tři útočné řady beze změn a v duelu proti Edmontonu (4:2) se konečně ofenzíva Capitals rozjela.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Obránce Edmontonu Oilers Jeff Petry (2) se snaží zadržet útočníka Washingtonu Capitals Alexandera Ovečkina (8) v pondělním duelu NHL

Článek

Nevídanou střeleckou lavinu spustil Washington ve druhé třetině, kdy během necelých čtyř minut nasázel tři góly, odskočil z 1:1 na 4:1 a zápas prakticky rozhodl. Kuriozitou těchto okamžiků byl fakt, že Capitals dali tři góly, ze tří po sobě jdoucích střel. O takové produktivitě si mohli v předchozích duelech nechat Oatesovi svěřenci jen zdát.

„To, že nám i nadále věřil a nepochyboval o našich schopnostech a složení týmu jako celku, ukazuje hodně o jeho charakteru a důvěře směrem k hráčům," chválil koučovu trpělivost útočník Troy Brouwer, jeden ze tří hráčů Capitals, kteří v pondělí vstřelili svůj první gól sezóny.

Gólem a asistencí se blýskl i ruský bohatýr Alexander Ovečkin, jenž se už protlačil do čela kanadského bodování. V tabulce střelců se přiblížil na rozdíl jediné trefy českému nováčkovi Tomáši Hertlovi ze San Jose, který kanonýrům v NHL se sedmi trefami stále kraluje.

„Cítíme se sebevědomí. Samozřejmě začátek sezóny byl zklamáním, vyhráli jsme jediný zápas. Máme tady ale pohromadě hodně dobré hráče, musíme si dál věřit a hrát svoji hru," burcoval po vítězství své kolegy Ovečkin.

Tabulka střelců NHL
1. Hertl (San Jose)7 gólů
2. Ovečkin (Washington)6
3. Crosby (Pittsburgh)5
4. Lupul (Toronto)5
5. Zetterberg (Detroit)5

Reklama