Hlavní obsah

Pověst střelců Voráčka s Tlustým je v troskách. V nové sezóně NHL se ani jednou netrefili

Philadelphia/Praha

Půlrok se s půlrokem sešel a pověst Jakuba Voráčka s Jiřím Tlustým je v troskách. Nejlepší čeští střelci minulé sezóny nedali od začátku nového ročníku ještě ani gól.

Foto: Chris Szagola, ČTK/AP

Jakub Voráček (vpravo) v souboji s Ryanem Keslerem z Vancouveru.

Článek

V reklamě na počítačovou hru NHL 14 Voráček mohutně slaví svou trefu, v reálu to tak slavné není. Přitom ve zkráceném ročníku si ryšavý útočník Philadelphie 22 góly vytvořil osobní rekord. Sezónní maximum se povedlo nasázet i Tlustému, jenž dal ještě o gól víc. O to tristnější je současná bilance kladenských odchovanců: Voráček za 7 utkání posbíral tři asistence, Tlustý dokonce nemá žádný kanadský bod a už se pakoval z elitní řady Hurricanes.

Na každý bod se strašlivě nadře

Voráček se teď na každý bod strašlivě nadře stejně jako jeho centr Claude Giroux (0+2), který měl podle některých prognóz atakovat stobodovou hranici. „Jake i Claude byli v přípravě zranění a to se na jejich rozjezdu podepsalo," řekl nový kouč Flyers Craig Berube, který dál věří, že se útočná elita Letců probere. Philadelphia je po Rangers druhým nejhůře střílejícím týmem NHL.

„Když jsem přišel v roce 2011, tak jsme se nevzdávali ani za stavu 2:5, teď se každý bojí. Přitom je tu spousta zkušených hráčů," nadával Voráček po zápase s Vancouverem, kdy domácí ztratili vedení 2:1.

Trpělivost mezitím došla trenérovi Caroliny Kirkovi Mullerovi, jenž vytáhl Tlustého z prvního útoku a k E. Staalovi se Seminem poslal proti Chicagu Fina Ruutua. „Někteří naši chlapci totiž neodvádějí odpovídající výkony," vysvětloval rozhodnutí Muller.

Reklama

Související témata: