Hlavní obsah

Eliáš měl otravu z jídla. Zvracel pět hodin, zhubl, ale už vyhlíží návrat k Jágrovi

Nepříjemné chvíle si prožila opora hokejistů New Jersey Patrik Eliáš, jehož několik dní trápila otrava z jídla. Český reprezentant kvůli zdravotním potížím zmeškal dva zápasy, ale v noci ze čtvrtka na pátek by se už rád vrátil do sestavy Devils k Jaromíru Jágrovi a spol. pro utkání s Vancouverem.

Foto: Trevor Hagan, ČTK/AP

Patrik Eliáš (vpředu) se vrátí do sestavy Devils proti Vancouveru.

Článek

„Nebylo to nic pěkného. Zřejmě šlo o otravu z jídla. V neděli jsem zvracel pět hodin v kuse. Několik dní po tom jsem měl také horečky. Tělo mám dost bolavé," popsal své trable Eliáš pro server nj.com.

Třebíčský odchovanec se nicméně snažil z marodky dostat co nejdříve, aby mohl svému strádajícímu týmu pomoct.

„V úterý odpoledne jsem se vrátil, spíš jenom tak abych vypadl z domu. Včera jsem si lehce zabruslil. Dneska už jsem se cítil v pohodě," řekl pár hodin před duelem s Vancouverem.

Ztratil sílu i váhu

„Samozřejmě jsem ztratil pár kilo, ale to se dalo očekávat. Poslední dny to pro mě nebylo opravdu nic moc. Nemohl jsem moc jíst. Spíše to šlo ze mě ven, než dovnitř, takže jsem pochopitelně ztrácel sílu i váhu," pokračoval Eliáš.

Přiznal také, že neměl energii sledovat zápasy Devils, které kvůli nemoci zmeškal. „Musím přiznat, že jsem se nedíval. V posteli jsem strávil osmnáct hodin denně, spát jsem chodil v osm hodin. Proti Rangers to ale pochopitelně byla velká výhra," pochválil své spoluhráče za nedělní vítězství.

Reklama

Související témata: