Hlavní obsah

Český tvrďák Gudas opět řádil v NHL. Neuvěřitelný vlastní gól odčinil při vítězné trefě

Tampa

Řízný český zadák hokejistů Tampy Bay Radko Gudas byl ve čtvrtek v zámořské NHL opět v centru pozornosti. Tentokrát na sebe upozornil ale jinak než tvrdým hitem či bitkou. Nejprve překazil necelé dvě minuty před koncem zápasu výhru Blesků nad Chicagem kuriózním vlastním gólem. V prodloužení se ale výrazně podepsal pod vítěznou branku.

Foto: Reinhold Matay, ČTK/AP

Zaskočený brankář Tampy Ben Bishop leží na ledě po kuriózním vlastním gólu od Radka Gudase.

Článek

Když necelé tři minuty před koncem normální hrací doby divokého zápasu poslal Steven Stamkos Tampu do vedení 5:4, zdálo se, že už domácí dotáhnou duel do vítězného konce.

Jenže euforii zchladil o čtyřicet sekund později kuriózním způsobem Gudas. Spoluhráč Matthew Carle mu poslal zpětnou přihrávku ze středního pásma. Pražský rodák však místo rozehrávky způsobil zcela nečekanou pohromu, když se puk odrazil od jeho brusle tak nešťastně, že skončil za zády brankáře Bena Bishopa.

„Upřímně, nevybavuji si, že bych někdy viděl takhle divný gól. Nejsem si jistý, jestli někdo z osmnácti tisíc přítomných fanoušků viděl, jak se ten puk dostal do brány," posteskl si kouč Tampy Jon Cooper.

„Vůbec nevím, co se stalo. Šel jsem z ledu a najednou jsem slyšel jásot jejich fanoušků. Ohlédl jsem se a vidím puk v naší bráně a zmateného brankáře Bishopa," kroutil hlavou Stamkos.

Gudase ale nepříjemný okamžik nezlomil. V prodloužení jeho ránu od modré čáry brankář Chabibulin neudržel a Martin St. Louis dal z dorážky vítězný gól.

Reklama