Hlavní obsah

Šest zápasů Hertl mlčel, než se znovu zapsal mezi střelce. Nemůže dávat góly pořád, brání ho kouč Žraloků

Ottawa

Hokejisté San Jose pokračují v oslňujících výkonech. V nedělním zápase zámořské NHL uspěli na ledě silné Ottawy 5:2, přičemž mezi střelce se po šestizápasové takřka dvoutýdenní pauze znovu zapsal i český mladík Tomáš Hertl. Devatenáctiletý útočník byl vyhlášen třetí hvězdou utkání, po kterém se ho zastal i trenér Žraloků Todd McLellan.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Tomáš Hertl střílí gól do sítě Ottawy.

Článek

Po čtyřbrankové exhibici českého hokejisty proti New Yorku Rangers to vypadalo, že Hertla jen tak něco nezastaví. Jenže právě po tomto fantastickém představení věnují obránci soupeře bývalému hráči Slavie speciální pozornost, takže to Hertl neměl v posledních zápasech jednoduché.

Než Žraloci přijeli do Ottawy, Hertl zaznamenal v šesti zápasech „pouhé" dvě asistence. Na ledě Montrealu dokonce odehrál jen něco přes deset minut. Střeleckou smůlu protrhl až v neděli, svou osmou trefou v sezóně - po 76 sekundách první třetiny dorazil do branky puk, který k němu proskákal po nahození obránce Jasona Demerse od modré čáry.

Z vedoucího gólu českého útočníka měl velkou radost kouč San Jose Todd McLellan. „Určitě mu to zase dodá sebevědomí. V posledních zápasech to neměl lehké," tvrdil zkušený trenér v pozápasovém rozhovoru.

"Tohle je liga velkých chlapů"

Podle McLellana se Hertl v NHL stále učí a nelze od něj v každém zápase čekat zázraky.

„Je nemožné, aby si udržel vysokou výkonnost, kterou měl v úvodních utkáních. Tohle je liga velkých chlapů a všichni v zámoří už vědí, kdo je Tomáš Hertl. Musíme být opatrní a snažit se o to, aby si Tomáš uchoval stejnou energii a efektivitu, kterou nám ukázal na začátku sezóny," uvedl kouč Žraloků.

Fanoušci Sharks ovšem po zápase nešetřili na adresu českého útočníka chválou. „Tomáš se mi letos hodně líbí. Je to naše největší posila a jsem si jistý, že ještě nastřílí hodně gólů," tvrdil na oficiálním webu NHL Nick Westerbeck. „Žraloci jsou nejlepším týmem ligy. Mají výborný tým a jejich nováček Hertl - to je opravdu třída!" dodal příznivec s přezdívkou brycar75.

Reklama

Související témata: