Hlavní obsah

Zubaře nepotřebuje! Drsňák z Pittsburghu si na střídačce sám vytrhl dva zuby

Pittsburgh

Ne nadarmo se říká, že hokejisté jsou tvrdí chlapíci. A obzvlášť v zámoří si sami hráči rádi pěstují pověst drsňáků. Hrát se zlomeninou? Skočit po hlavě proti vystřelenému puku? To v NHL nebývá nic neobvyklého. Jak ve středu předvedl útočník Pittsburghu Pascal Dupuis, hráči už jsou schopni si i během zápasu bez problémů provést stomatologický zákrok.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Útočník Pittsburghu Pascal Dupuis (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráči Chrisem Kunitzem a Sidneym Crosbym.

Článek

Těm, co mají hrůzu ze zubařského křesla, dal Dupuis návod, jak si problém s uvolněným chrupem vyřešit sám bez pomoci doktora. V prestižním utkání Penguins proti Bostonu forvarda Pittsburghu nešťastně zasáhl holí do obličeje spoluhráč Kris Letang. Čtyřiatřicetiletý útočník se zraněním nezamířil do kabin, ale sám ho začal řešit na střídačce a zároveň ještě stíhal sledovat dění na ledě.

Rukou si zašátral v ústech, lehce zabral a poblíž stojícímu lékaři jen jakoby mimochodem podal právě vytržený zub. Jenže to nebylo vše, Dupuis zjistil, že je třeba vytrhnout ještě jeden zub, a tak to bez váhání provedl stejně jako v prvním případě.

Není ale sám, kdo podobnou věc v NHL udělal. Nedávno si po zásahu pukem do obličeje vytrhl na střídačce sám zub i centr New Yorku Islanders John Tavares.

Reklama

Související témata: