Hlavní obsah

Hertl byl v NHL vyhlášen nejlepším nováčkem října

New York

Útočník San Jose Tomáš Hertl byl vyhlášen nejlepším nováčkem měsíce října v NHL. Stále ještě devatenáctiletý centr nasbíral ve 13 zápasech 11 bodů (8+3) a je nejproduktivnější mezi debutanty v zámořské hokejové lize.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Tomáš Hertl střílí gól do sítě Ottawy.

Článek

Slávistický odchovanec Hertl si připsal první bod v NHL v kariéře hned v úvodním utkání proti Vancouveru a dva dny poté vstřelil Phoenixu první dva góly. Nejvíc o sobě dal vědět v třetím zápasu proti New Yorku Rangers, které ozdobil čtyřmi brankami a dostal se v té době do čela kanadského bodování celé soutěže.

Hertl, jenž dvacáté narozeniny oslaví za necelé dva týdny, byl díky svému čtyřgólovému představen,í vyšperkovanému gólem s hokejkou mezi nohama, vyhlášen největší hvězdou druhého týdne sezóny.

Hráčem sezóny je Steen

Nejlepším hráčem měsíce října je útočník Alexander Steen ze St. Louis. Devětadvacetiletý křídelník skóroval v devíti z deseti zápasů a s 11 brankami je nejlepším střelcem NHL. K tomu přidal pět asistencí a pomohl týmu Blues získat šestnáct bodů z dvaceti možných.

Druhou hvězdou byl určen kapitán Pittsburgu Sidney Crosby, jenž je s 21 body (8+13) nejproduktivnějším hráčem soutěže. I díky němu vedou Penguins tabulku Metropolitní divize.

Trojici nejlepších hráčů úvodního měsíce ročníku doplňuje brankář Hertlova San Jose Antti Niemi. Finský gólman vychytal devět výher Sharks, kteří jsou s 22 body nejlepším týmem NHL, s průměrem 1,72 obdržené branky na zápas a procentuální úspěšností zákroků 92,4.

Reklama

Související témata: