Hlavní obsah

Takhle čeští mladíci v NHL vyškolili Philadelphii v oslabení. A pokazili Lecavalierovi návrat

Tampa

Nedostávají se zrovna často do hlavních zpráv sportovních rubrik, ale tentokrát si dvaadvacetiletí čeští hokejisté Tampy Bay Ondřej Palát a Andrej Šustr o pozornost médií řekli. Při středeční výhře v zámořské NHL nad Philadelphií 4:2 totiž zařídili druhý gól vítězného týmu, který padl dokonce v oslabení.

Foto: Kim Klement, Reuters

Ondřej Palát z Tampy překonává brankáře Philadelphie Raye Emeryho.

Článek

Celý zápas se už dávno před úvodním buly nesl v duchu návratu Vincenta Lecavaliera, jenž tentokrát přijel do Tampy v dresu soupeře. A dělal všechno možné, aby svůj bývalý tým obral o body. Nakonec ale dal jeden gól až za stavu 0:3 a jeho tým odjel s porážkou.

„Bylo hodně divné vstoupit tady na led. Nevyhráli jsme, a tak jsem pochopitelně zklamaný," hodnotil neúspěšný návrat Lecavalier, jenž strávil v Tampě čtrnáct sezón.

Rozhodujícím momentem byl dost možná právě druhý gól Tampy. Blesky vedly 1:0 a Flyers měli v přesilovce šanci na vyrovnání. Jenže obránce Šustr obral hosty o kotouč, čímž založil protiútok dva na jednoho. Střelu hrdiny zápasu Viktora Hedmana (2+1) ještě brankář Emery vyrazil, ale proti dorážce Ondřeje Paláta už neměl nárok.

Palát tak ukončil čtrnáctizápasové čekání na gól. V sestavě vítězů bohužel chyběl momentálně zraněný obránce Radko Gudas.

Reklama