Hlavní obsah

Nejlepším hráčem týdne v NHL byl Skinner z Caroliny

New York

Kanadský útočník Jeff Skinner z Caroliny byl v NHL vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne. Jednadvacetiletý hokejista byl s pěti góly nejlepším střelcem soutěže, navíc přidal jednu asistenci. Hurricanes s jeho pomocí vyhráli všechny tři zápasy a posunuli se na třetí místo Metropolitní divize.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Útočník Jeff Skinner (uprostřed) z Caroliny se snaží vyzrát na Martina Brodeura v brance New Jersey, situaci sleduje Michael Ryder.

Článek

Skinner nejprve v duelu s Washingtonem, který Carolina vyhrála 4:1, dal dva góly a připsal si asistenci. Proti Nashvillu pak zaznamenal poprvé v kariéře hattrick a výrazně přispěl k výhře 5:2. Jen na ledě San Jose se neprosadil.

Druhou hvězdou týdne byl vyhlášen o rok starší Taylor Hall z Edmontonu, jenž v dresu Oilers nasbíral v uplynulém týdnu ve třech zápasech rovněž šest bodů za čtyři góly a dvě asistence. Jednička draftu z roku 2010 se v duelu s Coloradem počtvrté v kariéře radovala z hattricku, který týmu pomohl k výhře 8:2.

Třetím nejlepším hráčem týdne byl zvolen čtyřiatřicetiletý brankář Roberto Luongo, jenž Vancouveru vychytal vítězství ve všech třech duelech s průměrem 1,3 gólu na zápas. Úspěšnost jeho zásahů dosáhla v minulém týdnu 96 procent.

Reklama