Hlavní obsah

Blíží se velký comeback? Brankář Vokoun po dlouhé pauze vyjede ve středu na led

Pittsburgh

Čtyři měsíce byl mimo hru kvůli problémům se srážlivostí krve, které si dokonce vyžádaly rychlou operaci. Potíže však odezněly a Tomáš Vokoun se znovu pokusí začlenit do tréninkového procesu. Sedmatřicetiletý brankář hokejistů Pittsburghu půjde ve středu poprvé od září se spoluhráči na led.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Vokoun s pohárem a zlatou medailí z MS

Článek

Trenér Penguins Dan Bylsma v úterý listu Pittsburgh Post-Gazette řekl, že Vokoun už týden nebere léky na ředění krve. Ve středu půjde dvojnásobný český mistr světa sám na led a pak se podrobí lékařské prohlídce. Pokud jeho krevní hodnoty budou v normě, bude moci posléze čelit střelám.

"Je to pro Tomáše hodně povzbuzující. Ale je to dlouhá cesta a tohle je jen první krok," uvedl Bylsma k dalším prognózám.

Počítá i s koncem kariéry

Vokoun byl kvůli krevní sraženině v ohrožení života a po operaci nevyloučil, že by ho zdravotní problémy mohly donutit skončit s hokejem. Zároveň však počítal s tím, že se po třech až šesti měsících pokusí do branky vrátit a podle svého stavu se pak rozhodne, co dál.

"Vždycky jsem řadil své zdraví nade vše. Jsem připravený na nejhorší scénář. Ten nejlepší je, že léčení půjde dobře a já se rozhodnu, jestli budu hrát, nebo ne," řekl Vokoun v prosinci serveru NHL.com.

Bronzový medailista z olympijských her v Turíně 2006 má v Pittsburghu smlouvu do konce této sezóny. V té předchozí kryl záda Marcu-Andremu Fleurymu, od něhož převzal v play off roli jedničky. Při jeho absenci vytvořil Fleury dvojici s nováčkem Jeffem Zatkoffem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články