Hlavní obsah

Pavelec si po Soči spravil chuť. Hanzal ho sice překonal, ale po výhře byl hvězdou zápasu

V klíčovém čtvrtfinálovém duelu na OH v Soči neměl svůj den a nyní už bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik výkyv v jeho formě dokonce označil za jednu z příčin neúspěchu Čechů na olympiádě, ale hned po návratu do NHL si brankář Ondřej Pavelec spravil chuť.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec při zákroku proti útočníkovi Phoenixu Coyotes Mikkelu Boedkerovi.

Článek

V prvním utkání po olympiádě vychytal výhru 3:2 nad Phoenixem po samostatných nájezdech a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. V utkání pochytal čtyřiatřicet z šestatřiceti střel.

„Abychom vyhráli, musel Ondřej v bráně hodně tvrdě makat," pochválil výkon českého gólmana trenér Jets Paul Maurice. Pavelce tak nemusel ani moc mrzet inkasovaný vyrovnávací gól při oslabení od krajana Martina Hanzala ze začátku třetí třetiny.

„Pro oba týmy to nebyl lehký zápas. Hráli jsme poprvé po návratu z olympiády a nevěděli moc, co očekávat. Dali jsme góly v pravý okamžik. O vítězství jsme hodně bojovali, bylo nám dopředu jasný, že to bude velká bitva," komentoval duel Pavelec v pozápasovém rozhovoru pro klubové stránky.

Skvělý pocit

Zatímco Pavelec odjížděl z olympiády zklamaný, gólman Phoenixu Smith si odvezl ze Soči zlato, byť k němu na ledě nepřispěl. Tentokrát se ale radoval český reprezentant, na něhož v samostatných nájezdech nevyzrál ani Radim Vrbata.

„Cítil jsem se dobře, je to skvělý pocit vyhrát po pauze hned první zápas. Ale je to jen jedno utkání. Zítra už jedeme zase do Nashvillu a bude to pro nás to další důležitý duel. Jsem ale šťastný, jak jsme situaci zvládli," radoval se Pavelec.

Reklama

Související témata: