Hlavní obsah

Buffalo - San Jose 4:2Poslední Buffalo udivuje. I bez vytrejdovaného Millera udolalo San Jose

Praha
Aktualizováno

Buffalo je při chuti. Tentokrát v NHL přehrálo favority ze San Jose 4:2. Po skalpech Bostonu a Caroliny tak mužstvo z ligového chvostu získalo další cennou trofej a od konce olympiády ještě nepoznalo porážku. Do utkání už za Sabres nenastoupil americký brankář Ryan Miller, který má namířeno do St. Louis. Právě Blues nevyužili šanci dotáhnout se na ligové čelo, když těsně podlehli Anaheimu.

Foto: Gary Wiepert, ČTK/AP

Brankář Buffala Jhonas Enroth dokázal za svého bývalého parťáka zaskočit se vší parádou.

Článek
Fotogalerie

Buffalo zaskočilo další silný tým a ve třetím zápase po olympijské pauze opět zvítězilo. Sabres utkání zvládli i s náhradním brankářem Enrothem, který výhru podpořil 36 zákroky. Až hodinu před zápasem se přitom švédský brankář dozvěděl, že bude chytat.

„Seděl jsem bokem a vtipkoval jsem s trenéry o všech těch spekulacích s trejdy. Říkal jsem jim, že snad se to nestane v den zápasu, zvláště dnes proti Sharks. A za tři minuty za mnou přišel trenér Nolan a sdělil mi, že chytám. Přivolal jsem si to," řekl s úsměvem Enroth. „Poté jsem byl trochu více nervózní než obvykle, ale uklidňoval jsem se tím, že nemám co ztratit," dodal.

Utkání mezi Anaheimem a St. Louis rozhodla jediná branka, která navíc padla jen necelé čtyři minuty po úvodní buly. Andrew Cogliano se dostal do úniku a dostal Ducks do vedení svou úspěšně provedenou bekhendovou kličkou.

Hráči Blues byli k vyrovnání nejblíže na konci druhé třetiny, kdy se puk po Reavesově střele odrazil od jedné tyčky k druhé a poté ven z brankoviště. Švýcar Hiller ale nulu udržel, pátou v sezóně, a pomohl Anaheimu navýšit náskok na čele NHL.

Blues se nedokázali gólově prosadit ani ve svém druhém utkání po olympiádě. Podobně jako Buffalo už do utkání nepustili svou dřívější brankářskou jedničku Jaroslava Haláka, který právě do Sabres míří.

Český útočník Dmitrij Jaškin si za St. Louis připsal druhý start za sebou, na ledě však strávil jen málo před sedm minut.

Coyotes v útlumu

Po třítýdenní pauze se do rytmu nemůže dostat Phoenix, který prohrál ve všech třech zápasech a během této série vypadl v Západní konferenci z postupové osmičky.

Naposledy Coyotes, za něž nastupuje trio českých hráčů Vrbata, Hanzal a Michálek, podlehli v Coloradu 2:4. V dresu vítězů se nejvíce činil brankář Semjon Varlamov, který kryl čtyřicet střel, a Gabriel Landeskog, autor jedné branky a dvou asistencí.

NHL:
Buffalo - San Jose 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky: 11. Hodgson, 45. Flynn, 48. Moulson, 60. Myers - 30. Sheppard, 59. Marleau. Střely na branku: 20:38. Diváci: 19.070.
Colorado - Phoenix 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
Branky: 16. Parenteau, 41. Guenin, 47. Stastny, 57. Landeskog - 13. a 54. Doan. Střely na branku: 33:42. Diváci: 17.649.
Anaheim - St. Louis 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 4. Cogliano. Střely na branku: 19:18. Diváci: 17.369.
Vancouver - Minnesota 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 6. Kesler - 15. Parise, rozhodující sam. nájezd Fontaine. Střely na branku: 31:23. Diváci: 18.910.

Reklama

Související témata: