Hlavní obsah

Rozhodující gól neměl platit, zuří v San Jose. Hertlův sok Brown si mne ruce

Hokejistům San Jose Shakrs pomalu uniká postup do 2. kola play off NHL mezi prsty. Po třetím utkání série s Los Angeles by si přitom na Kings nikdo nevsadil ani zlámanou grešli. Žraloci totiž na ledě jasně dominovali a vyhráli všechny tři úvodní duely. Pak ale nevyužili ani jeden ze tří následujících mečbolů a zbývá jim už jediný. Ten budou mít ale i jejich soupeři, kteří v úterním zápase srovnali stav série na 3:3. Po šestém utkání ale vzplanuly emoce, jablkem sváru byl rozdílový gól Williamse.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Justin Williams z Los Angeles (vpravo) se raduje z branky, kterou vstřelil brankáři San Jose Alexi Stalockovi.

Článek

Stav šestého zápasu byl dlouhou dobu nerozhodný 1:1. V polovině třetí třetiny vystřelil Regehr a brankář Stalock, který v brankovišti vystřídal Niemiho, zachytil puk kdesi mezi svými betony. Dojíždějící Williams ho i s brankářem dostal za brankovou čáru. „Cítil jsem, že ho (puk) ztratil, že je někde za ním. Rozhodčí nezapískal a já ho jen zkoušel propasírovat a podařilo se," těšilo Williamse, který se společně s Kopitarem zasloužil o všechny góly svého týmu.

Naopak zcela opačný názor měl trenér Sharks Todd McLellan. „Jednoduše jsme byli podvedeni," povídal po zápase do běla rozzuřený hostující kouč. „Rozhodčí mi řekli, že puk celou dobu ležel za jeho (brankářovou) nohou. Proto že nezapískal. Je jednoznačné, když se podíváte na záznam, že to tak nebylo," kroutil McLellan hlavou.

Ten udělal v sestavě před šestým zápasem několik změn. Kromě výměny na brankářském postu povolal poprvé do série Martina Havláta a Tomáše Hertla přeřadil do první formace. Ani jeden se však bodově neprosadil.

Jsme lepší a lepší, těší Browna

I proto teď čeká oba týmy nervy drásající sedmý zápas. „Myslím, že nikdo neočekával, že se ta série bude vyvíjet takhle. Řekl bych, že se zlepšujeme každým zápasem. Pokud jsme chtěli udělat to, co chceme udělat, bylo zapotřebí se zlepšit. Součástí toho je i víra v to, co jsme dělali posledních pět, šest let," prohlásil spokojený kapitán Kings Dustin Brown, který v základní části vyřadil svým zákrokem ze hry Tomáše Hertla.

Česká kometa už před sérií prohlašovala, že by chtěla Los Angeles vyřadit i z osobních důvodů. Zezačátku vše vypadalo na to, že se mu to zdaří. Teď už si nikdo nemůže být jistý. Fanoušky San Jose mohou hřát snad jen tři roky staré vzpomínky na sérii s Detroitem, která probíhala stejně jako ta současná. Tehdy Žraloci sedmý duel zvládli. Kdyby se jim to nepodařilo ve středu, stal by se z Los Angeles teprve čtvrtý tým NHL, jemuž se podařilo otočit sérii z 0:3 na 4:3.

„Upřímně řečeno, ještě jsme se o tom nebavili. Občas to člověk vidí v televizi, kde takové věci rozebírají. Ale my se těšíme do San Jose, kde budeme chtít hrát nejlepší zápas série. Jsme si vědomi, že máme těžkého soupeře a pokud to chceme dotáhnout do konce, bude to velmi náročná práce," řekl centr Kings Jarret Stoll.

Kapitána San Jose Joe Thorntona těší, že se rozhodující zápas odehraje na domácím ledě. „Pracovali jsme celých 82 zápasů kvůli tomu, abychom v takovýchto situacích mohli nastupovat doma. Samozřejmě bychom raději vyhráli už v šestém zápase. Dnes jsme hráli dobře, dokud byl uznán gól, který být uznán neměl," připomněl ještě jednou sporný okamžik. „Jedeme domů a čeká nás obrovská bitva," dodal Thornton.

Měl platit gól Los Angeles Kings na 2:1 v zápase se San Jose?
Ano, gólman neměl puk pod kontrolou
35,7 %
Ne, útočník při dorážce fauloval brankáře
64,3 %
Celkem hlasovalo 3578 čtenářů.

Reklama

Související témata: