Hlavní obsah

NY Rangers - Pittsburgh 3:1Stav série 3:3Rangers vygumovali Crosbyho a srovnali sérii. Chicago doma vybojovalo mečbol

Aktualizováno

Hokejisté New Yorku Rangers si ve čtvrtfinále play off NHL vynutili sedmý zápas v sérii proti Pittsburghu, když v noci z neděle na pondělí doma porazili Tučňáky 3:1. Postupový mečbol do semifinále získalo Chicago, které v pátém duelu porazilo Minnesotu 2:1 a v sérii se ujalo vedení 3:2.

Foto: Andy Marlin, Reuters

Útočník New Yorku Rangers Martin St. Louis (26) oslavuje se svými spoluhráči gól proti Pittsburghu.

Článek

Rangers budou hrát sedmý zápas v šesté ze svých posledních devíti sérií. Po čtvrtém duelu přitom rozhodně nevypadali jako tým, který by měl ještě naději sérii srovnat a prát se o postup. Newyorčané ale přidali na agresivitě a tempu a rázem mají stejně blízko do semifinále jako jejich soupeř.

Domácí prakticky rozhodli o vítězství za šest a půl minuty úvodní třetiny. Skóre načal z dorážky Martin St. Louis, jenž byl po utkání vyhlášen hlavní hvězdou zápasu. Přitom právě pro něj bylo utkání velmi emotivní. Nastupoval čtyři dny poté, co mu zemřela matka. Puk, který dostal do brány, si ponechal s tím, že ho věnuje otci Normandovi, jenž přihlížel utkání v hledišti spolu s hráčovou sestrou Isabelle.

Hagelin dal vítězný gól

„Byl den matek, měl jsem tu tátu a sestru, pro naši rodinu to jsou teď složité časy. To, že jsem byl schopen dát vedoucí gól, je skvělé," řekl po utkání útočník Rangers. Necelé tři minuty po něm přidal vítěznou branku Carl Hagelin.

Kouč hostů Dan Bylsma si následně vzal oddechový čas, jeho tým ještě stihl v úvodní části snížit zásluhou trefy Brandona Suttera. Skvělý gólman Henrik Lundquist už ale za svá záda žádný puk nepustil a vítězství domácích v prostřední části pojistil Derrick Brassard.

Pro Pittsburgh je alarmující především způsob, jakým Rangers vygumovali jeho kapitána Sidneyho Crosbyho, jenž vyslal na bránu jedinou střelu. Slavný forvard vstřelil v letošním play off dohromady stále jediný gól.

„V první třetině nás jasně přehrávali, a to nás přišlo velmi draho," zhodnotil zápas útočník Penguins Craig Adams.

Chicago má postup na dosah

Neporazitelnost v domácím prostředí se stále drží v sérii Chicaga s Minnesotou. Přitom domácí obhájci titulu prohrávali po první třetině po gólu Erika Hauly. V polovině utkání ale zápas srovnal v přesilovce Bryan Bickell a na začátku třetí části vystřelil Chicagu výhru Jonathan Toews.

Blackhawks se tak po vítězství 2:1 ujali vedení 3:2 v sérii, která se teď ale bude stěhovat na led Minnesoty. „Určitě bychom chtěli sérii ukončit už tam, ale dobře víme, jak těžké je hrát v jejich hale. Víme, že musíme být lepší, než v posledních třech zápasech," uvědomuje si forward Chicaga Marian Hossa.

Minnesota už čelila vedení soupeře 3:2 v prvním kole proti Coloradu a našla cestu, jak postoupit dál. V sedmém zápase dokonce čtyřikrát smazala vedení soupeře a postupový gól vstřelila až v prodloužení. Před Divočáky nyní stojí podobná výzva.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
NY Rangers - Pittsburgh 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Branky: 4. St. Louis, 7. Hagelin, 36. Brassard - 17. Sutter. Střely na branku: 29:37. Diváci: 18.006. Stav série: 3:3.
Západní konference - 5. zápas:
Chicago - Minnesota 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky: 30. Bickell, 45. Toews - 17. Haula. Střely na branku: 28:28. Diváci: 22.016. Stav série: 3:2.

Reklama