Hlavní obsah

Talentovaný útočník Vrána se z kempu Washingtonu vrací do Linköpingu

Hokejový útočník Jakub Vrána bude v příští sezóně hrát ve švédském Linköpingu. V letošním roce nejvýše draftovaný Čech se v kempu Washingtonu neprobojoval do elitních dvou formací a vedení Capitals se rozhodlo jej uvolnit zpět do Evropy. „Jakub se vrací zpět. Přiletět by měl už v neděli. Má za sebou dobrý kemp, ale první dvě formace Capitals jsou našlapané," řekl ČTK hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejlepší střelec MS hráčů do 18 let Jakub Vrána.

Článek

Osmnáctiletý Vrána se v letošním roce výrazně podílel na zisku stříbrné medaile na mistrovství světa hráčů do 18 let a startoval i na juniorském šampionátu.

Ve Švédsku působí již od roku 2011 a v nadcházející sezóně by měl mít pevné místo v sestavě seniorského týmu Linköpingu. Zároveň bude k dispozici i juniorské reprezentaci na MS a je pravděpodobné, že se dočká i pozvánky do seniorského národního týmu.

Společně s Vránou, jehož si Washington na draftu vybral jako hráče číslo 13, se do Evropy vrací i brankář Vítek Vaněček. Ten má smlouvu s extraligovým Libercem a měl by být k dispozici i prvoligovým Benátkám nad Jizerou.

Reklama

Související témata: