Hlavní obsah

Nolanovo setrvání v Torontu je po operaci kolena na vážkách

TORONTO (Kanada)

Hokejový útočník Owen Nolan je po operaci kolena, kvůli níž vynechá podle odhadu lékařů čtyři až šest měsíců. Jeho další setrvání v Torontu je tak na vážkách, hráč je navíc s klubem v komplikovaném sporu. Naopak se zřejmě vyřešila situace kolem Tomáše Kaberleho, který podle zástupců Toronta v týmu zůstane.

Foto: ČTK

V dresu Toronta se Nolan už pravděpodobně neobjeví.

Článek

Třiatřicetiletý Nolan, který si nechal spravit poškozenou chrupavku a meniskus v pravé noze, se s klubem pře o to, kdy si koleno poškodil. Jasné je, že se zranil loni v březnu v zápase s Ottawou, tedy ještě než začala výluka. Hráči, u nichž přetrvaly zdravotní problémy zaviněné NHL, měli i během výluky nárok na plat, jako kdyby se hrálo.

V Nolanově případu šlo o 6,5 milionu dolarů, jenže doktoři na podzim řekli, že hráč už je zdravý, čímž nárok na zbylou část gáže pozbyl. Nolan ale tvrdil, že ještě cítí bolest, a jeho agent zaslal vedení NHL oficiální stížnost, která ještě čeká na projednání.

Útočník si v ní nárokuje dohromady 11,8 milionu dolarů. Není však úplně jasné, zda by se částka počítala do platového stropu, a podle zámořských médií se rýsuje první spor mezi vedením soutěže a hráčskou asociací.

Pokud Nolan spor vyhraje a NHL uzná, že jeho zranění souvisí s jejím zápasem, nemůže jej Toronto podle nové kolektivní smlouvy vykoupit. Problémem je, že se spor nevyřeší do páteční uzávěrky pro vykoupení hráčů, které zřejmě Nolana nemine a finanční vyrovnání se bude nejspíš řešit zpětně. "Vždyť letos se teprve řešily stížnosti z roku 2001," uvedl generální manažer Toronta John Ferguson.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články