Hlavní obsah

Obavy o legendu! Gordie Howe prodělal mozkovou příhodu

Detroit
Aktualizováno

Gordie Howe, někdejší vynikající útočník a člen Síně slávy NHL, utrpěl vážnou cévní mozkovou příhodu, která ho částečně omezuje v pohybu i v komunikaci. Šestaosmdesátiletá kanadská legenda se nyní zotavuje v domě své dcery Cathy v Lubbocku v Texasu, napsal deník Detroit News s odvoláním na informace hokejistova syna a lékaře Murrayho Howea.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská hokejová legenda Gordie Howe se zotavuje po mozkové příhodě.

Článek

„V časných ranních hodinách v neděli utrpěl dost silnou mrtvici. Postižena byla zejména pravá strana těla, kterou takřka necítí, bez pomoci není schopen vstát či chodit. Ví, kdo je, poznává i lidi kolem sebe, ale mluvit může jen velmi, velmi obtížně," uvedl Murray Howe.

Komisionář NHL Gary Bettman vyjádřil v oficiálním prohlášení naději v Howeovo brzké uzdravení.

Howe, přezdívaný Mr. Hockey, odehrál v letech 1946-1971 plných 25 sezón za Detroit Red Wings. Získal čtyřikrát Stanleyův pohár, šestkrát Hartovu trofej a šestkrát Art Ross Trophy. Když se rozloučil s Detroitem, šest let nastupoval v soutěži WHA, ale na rok se do NHL ještě vrátil v barvách Hartfordu. Kariéru ukončil až v 52 letech v roce 1980.

V základní části NHL nasbíral dohromady 801 gólů a 1049 asistencí, což ho v historické tabulce produktivity soutěže řadí na třetí místo hned za krajany Wayna Gretzkého a Marka Messiera.

Reklama