Hlavní obsah

Osmička po osmi letech. Debakl jsme si zasloužili, uznal Jágr. Kouč Ďáblů mluvil o ponížení

Pittsburgh

Před středečním zápasem v Pittsburghu tamějším novinářům přiznal, že souboje s Tučňáky, a zvlášť na jejich ledě, jsou pro něj stále velmi speciální. Aby ne, na své čtyřiadvacet let staré začátky v NHL za Penguins ani dva získané Stanley Cupy během jedenácti sezón v jejich dresu český hokejový útočník Jaromír Jágr nikdy nezapomene. Teď mu však nějaký čas potrvá, aby z hlavy vytěsnil debakl 3:8, který jeho New Jersey v Consol Energy Center utrpělo...

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Trenér New Jersey Devils Peter DeBoer při pohledu na skóre na videokostce při utkání v Pittsburghu.

Článek

„Můžeme si za něj sami, o tom nemůže být pochyb. Zasloužili jsme si ho," říkal Jágr v rozhovoru pro server nj.com. „Přitom jsme vedli 3:1 a zdálo se mi, že jsme v první třetině hráli dobře. Jenže pak přišly naše vyloučení a zbytečné chyby," pokračovala legendární „68", která si už po devíti vteřinách hry připsala asistenci na gól Zubruse.

Ještě po osmadvaceti minutách drželi Ďáblové náskok 3:1, pak ale předvedli neuvěřitelný kolaps. Pittsburgh ve druhé třetině čtyřmi góly skóre otočil, aby pak v závěrečné části hry přidal další tři zásahy. A debakl 3:8 byl na světě. Osm gólů New Jersey inkasovalo po osmi letech, tehdy prohrálo 21. října 2006 1:8 v Ottawě.

„Je to ponižující," byl nucen přiznat kouč Devils Petet DeBoer. „Porazili jsme se sami vlastními chybami. Všechno začalo trestem pro hráčskou lavici, který beru na sebe," vracel se DeBoer k situaci z 29. minuty, kdy jeho svěřenci hráli místo ve čtyřech hráčích v poli v pěti a v následném dvojnásobném oslabení Pittsburgh snížil na 2:3 a nastartoval se tak k obratu.

Zajac: Musím si vyndat hlavu ze zadku

Právě hra v oslabení je jedním ze současných problémů New Jersey. Procentuální úspěšnost činí pouhých 66,67 procent, žádný ze zbylých devětadvaceti celků NHL nemá horší bilanci. V posledních šesti zápasech Ďáblové inkasovali jedenáctkrát při soupeřových přesilovkách, proti Pittsburghu třikrát.

„Nerad to říkám, ale proti týmu, jako je Pittsburgh, doplatíte na to, když nehrajete naplno celých šedesát minut. A my jsme bohužel nehráli," posteskl si DeBoer. Týmu nepomohly ani jím provedené změny v sestavě. Po druhé třetině nahradil Schneidera v brance Clemmensen, Travis Zajac byl zase z první řady od Jágra se Zubrusem přeřazen až do čtvrté.

I kvůli chybě, která za stavu 3:3 předcházela čtvrtému gólu Tučňáků. Po jeho ledabylé přihrávce v útočném pásmu podnikl Pittsburgh bleskový výpad, který zakončil svým prvním gólem v sezóně Craig Adams. „Od této chvíle se to na nás začalo nabalovat. Mám být lídrem mužstva. Musím si vyndat hlavu ze zadku, protože jsem nehrál moc dobře," sypal si Zajac popel na hlavu.

Reklama

Související témata: