Hlavní obsah

Už jedenáct zápasů bez gólu. Je to ubíjející, přiznává Eliáš, ale na příčině se s koučem neshodne

Newark/Praha

Vstup do sezóny NHL mu vyšel, hned v úvodním duelu proti Philadelphii pomohl jedním gólem k výhře svého New Jersey. Ani on sám ale jistě nečekal, že to nadlouho bude jeho poslední zásah. Český hokejový útočník Patrik Eliáš na vstřelenou branku čeká už jedenáct zápasů a sám přiznává, že negativní série už na něm začíná zanechávat stopy.

Foto: Profimedia.cz

Útočník New Jersey Devils Patrik Eliáš se střelecky trápí.

Článek

Čtvrtek, 9. října. To je datum, kdy se Eliáš naposledy radoval ze svého gólu. Od té doby nic. „Je to frustrující. Přitom do šancí se dostávám, fyzicky se taky cítím výborně. Uvědomuju si, že musím být produktivní a že mužstvu moje góly schází. Opravdu je to ubíjející," řekl třebíčský rodák pro server nj.com.

Naposledy vyšli ve středu naprázdno i jeho spoluhráči, St. Louis stačil na výhru jediný gól Tarasenka. Kouč Peter DeBoer přesto svůj tým chválil a vyzdvihl právě formaci s Eliášem v centru a Adamem Henriquem s Michaelem Ryderem na křídlech.

„Za dlouhou dobu to byl náš nejlepší týmový výkon, jaký jsme předvedli. A co se jednotlivců týká, tato (Eliášova) řada byla naše nejlepší," prohlásil DeBoer. I on se snaží přijít na to, proč se Eliáš střelecky trápí. Podle něj i kvůli zranění Martina Havláta, s nímž si Eliáš v jednom útoku náramně rozuměl.

Eliáš: Absence Havláta? Zvládal jsem to i bez něj

Havlát nejprve vypadl ze sestavy kvůli krvavému zranění v obličeji, nyní jej zase trápí zranění ve spodní části těla. „Podle mě Patrik vypadal hodně dobře, když nastupoval s Havlátem v jedné formaci. Když se pak Havlát zranil, ztratili jsme tu správnou chemii a v posledních pěti šesti zápasech ji pro Patrika stále hledáme. Doufejme, že mu to bude klapat s Henriquem," přeje si trenér Devils.

Osmatřicetiletý Eliáš ale nesouhlasí, že se gólově zasekl kvůli absenci kamaráda Havláta. „Nevěřím tomu, že je to kvůli Martinovi, vždyť jsme spolu hráli tři zápasy. Ano, sedli jsme si, v předsezónních zápasech nám to šlo. Rád s Martinem hraju, ale to ještě neznamená, že bez něj nedovedu hrát nebo dokonce žít. Osmnáct let jsem to zvládal i bez něj."

Co by mu tedy mohlo pomoct, aby byl zase pro gólmany soupeře postrachem? „Musím na trénincích pokračovat ve střelbě, dát hlavu vzhůru a snažit se nebýt až moc frustrovaný," uvědomuje si Eliáš. První příležitost má už v noci na pátek, kdy Ďáblové hrají znovu se St. Louis, tentokrát na jejich ledě.

Prosadí se Patrik Eliáš střelecky v nejbližším utkání na ledě St. Louis?
Ano
51,8 %
Ne
48,2 %
Celkem hlasovalo 1391 čtenářů.

Reklama

Související témata: