Hlavní obsah

Kaberle nastoupil za farmu Rangers

Hartford

Hokejový obránce Tomáš Kaberle nastoupil v pátečním utkání nižší zámořské AHL za Hartford, jeho tým však s Bridgeportem utrpěl debakl 1:6. Šestatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru s Bostonem z roku 2011 tak má za sebou zápas v dresu farmy New Yorku Rangers. V utkání dvakrát vystřelil a připsal si dva záporné body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kaberle ještě v dresu Kladna

Článek

Kaberle je v NHL nechráněným volným hráčem od loňského léta, kdy jej vyplatil z ještě rok platného kontraktu na 4,5 milionu dolarů Montreal. V září se ucházel o smlouvu v New Jersey, ale nevybojoval si ji. Rangers se jej rozhodli otestovat, protože měli několik zraněných obránců. Kaberle se s nimi týden připravoval, ale v nabitém programu měl s týmem jen dva plnohodnotné tréninky.

Proto se Kaberle dohodl s Rangers, že jej otestují v Hartfordu. „Mluvil jsem s koučem (Alainem Vigneaultem) a generálním manažerem (Glenem Satherem), že by bylo dobré, abych odehrál jeden dva zápasy, a pak se uvidí," řekl Kaberle deníku New York Post předtím, než podepsal zkušební kontrakt s Hartfordem. „Měl jsem s týmem jen dva plné tréninky, je to s rozpisem zápasů někdy těžké," doplnil.

V pátek hrál první zápas od 25. září, kdy nastoupil za New Jersey v přípravě proti Philadelphii. Za Devils odehrál dva duely, ten první byl právě na ledě Rangers a Kaberle při výhře 5:4 asistoval u vítězné branky. Jezdci v době, kdy začali o Kaberlem uvažovat, měli mimo hru čtyři beky.

Aktuálně už ale Johnu Mooreovi skončil pětizápasový disciplinární trest, po zranění se vrátili Dan Boyle a Kevin Klein, na marodce tak zůstává už jen kapitán Ryan McDonagh. Kaberle se tak nyní uchází o místo sedmého beka na soupisce.

„Usoudili jsme, že bude pro něj i pro nás nejlepší, když odehraje (v Hartfordu) nějaké zápasy. Jeho celková hra a rychlost v tréninku byly dobré, ale tréninky a zápasy jsou dvě rozdílné věci," doplnil kouč Vigneault. Hartford hraje dnes odvetu s Bridgeportem na jeho ledě a v neděli hostí Manchester.

Kaberle odehrál ve slavné zámořské soutěži za Toronto, Boston, Carolinu a Montreal 984 utkání a připsal si 563 bodů za 87 gólů a 476 asistencí. Ve 102 duelech play off bronzový medailista z olympiády v Turíně a majitel stříbra ze světového šampionátu v Rize z roku 2006 nasbíral 39 bodů za šest branek a 33 přihrávek.

Naposledy ale hrál NHL v ročníku 2012/13, když po výluce v NHL dostal ve zkrácené sezoně šanci v dresu Montrealu v deseti zápasech a zaznamenal tři asistence. Následující rok strávil v Kladně a v dresu české reprezentace se představil na olympijských hrách v Soči, kde si v pěti zápasech připsal tři přihrávky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články