Hlavní obsah

Hemský se dočkal, první trefa za Dallas byla výstavní

Dallas

Co na tom, že mezi ním a bránou byl Ryan Suter, jeden z nejuznávanějších obránců NHL. Český útočník Aleš Hemský ve svém 22. zápase za Dallas konečně střelecky prosadil a jeho branka do sítě Minnesoty byla opravdu povedená.

Foto: Brandon Wade, ČTK/AP

Aleš Hemský střílí svůj první gól za Dallas.

Článek

Očekávány moment se odehrál ve 37. minutě, kdy Dallas prohrával s Minnesotou už 0:3. Pardubický odchovanec převzal kotouč ve středním pásmu a pokračoval s ním po pravé straně podél mantinelu. Obránce hostů Ryan Suter se už chystal českému útočníkovi maximálně znepříjemnit cestu do rohu kluziště, když v tom Hemský parádně strhl kotouč do středu hřiště a před dotírajícím Mikkem Koivuem následně prudkým švihem prostřelil gólmana Darcyho Kuempera. Hvězdy i díky Hemského trefě dotáhly velmi nepříznivě se vyvíjející zápas do prodloužení, po trefě Scandelly však nakonec podlehly 4:5.

Jednatřicetiletý český hokejista působí v Dallasu od léta a na svůj první gól čekal až do 22. utkání. Do té doby si stihl připsat pět asistencí a celkem tedy dosud posbíral šest bodů. Hemský má v týmu hvězd podepsanou smlouvu na tři roky za dvanáct miliónů dolarů a ve svém novém působišti zatím zůstává za očekáváním. Souboj s Minnesotou však domácímu publiku ukázal, že ve zbývající části sezóny může být vše jinak.

Reklama

Související témata: