Hlavní obsah

Útočník Erat podepsal roční smlouvu s Nashvillem

ZLÍN/PRAHA

Český hokejový útočník Martin Erat bude v příští sezoně působit v Nashvillu. Odchovanec zlínského hokeje podepsal v sobotu večer s vedením Predators roční smlouvu, a vypadl tak z nominace na nadcházející turnaj o Pohár České pojišťovny v Liberci.

Foto: PRÁVO

Martin Erat.

Článek

"Reprezentoval jsem vždy rád, takže je mi to líto, ale jsou přesně stanovené podmínky. Hrát nemůžu," řekl v neděli juniorský mistr světa z roku 2001. Hráči, kteří mají platný kontrakt v NHL, nemohou na podnicích Euro Hockey Tour startovat.

Erat se dohodl s Nashvillem přesto, že ještě v polovině týdne tvrdil, že jednání stagnují. Pomohla mu i zajímavá nabídka ruského Omsku. Řekli jsme Nashvillu, že mám tuhle nabídku a že se mají rozhodnout. Pokud mě chtějí udržet, ať mi předloží zajímavý návrh, nebo půjdu do Ruska," uvedl Erat, který v pondělí oslaví 24. narozeniny. Zámořský klub rychle zareagoval a v sobotu bylo vše dojednáno.

Finalista loňského ročníku extraligy v dresu zlínského Hamé se tak vrátí do známého a oblíbeného prostředí. Eratovi by ale nevadilo, ani kdyby šel do Omsku. "Jsem zvyklý, že prakticky každý rok hraji někde jinde. Jsem profesionál a musím se zajistit. Důležité je, že o mě měl Nashville zájem," dodal.

Erat dosud v NHL v dresu Nashvillu odehrál 183 zápasů, v nichž dal 26 branek a připsal si 64 asistencí.

Reklama