Hlavní obsah

Eliáš vidí dostihy o play off v podání Devils střízlivě: Sbíráme teď body, ale lepší mančafty neporážíme

Newark

Je to ještě vůbec reálné? Během 23 zápasů musí hokejisté New Jersey zlikvidovat desetibodový deficit, aby se probili do play off. Třikrát po sobě teď vyhráli a série dalších tří domácích zápasů je ještě čeká (Arizona, Calgary, Boston). „Je fajn, že vyhráváme, ale bude to ještě strašně moc práce,“ tvrdí nejproduktivnější hráč v historii Devils Patrik Eliáš.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Patrik Eliáš se raduje z gólu, který vstřelil brankáři Buffala Michalu Neuvirthovi.

Článek

Jste pořád ještě optimista?

Těžko říct, situace je pořád těžká. Uvidíme, jak dopadnou další tři utkání. Vždycky je to potřeba brát v nějakých týdenních intervalech. Není to tak, že jen my někoho naháníme, ale jsou tam před námi ještě další tři mančafty (Ottawa, Philadelphia, Florida).

S Bostonem, který drží poslední postupovou příčku, hrajete v pátek. Může to být zápas, který vás nakopne?

Boston sice pronásledujeme, bude to, dá se říct, čtyřbodový zápas, ale mezitím máme další dva a všechny jsou důležité.

Třikrát jste vyhráli, pak zase čtyřikrát po sobě prohráli a teď pro změnu opět třikrát v řadě vyhráli. Čím to je, že vaše výsledky se opakují v takových sériích?

Řekl bych, že teď si vedeme docela dobře, ale na druhou stranu jsme hráli proti Buffalu, Vancouveru, kterému chyběli čtyři nejlepší obránci a pak proti Carolině, která je taky za námi. Lepší mančafty neporážíme.

Vy sám jste v poslední době na pohled pookřál, cítíte to podobně?

Je to super. Jsem v pohodě fyzicky i herně. Jsme teď v lajně s Henriquem, se kterým se nám hodně dařilo posledních 30 zápasů minulé sezóny. Letos nás spolu nedávali, ale teď to z nějakého důvodu změnili. Máme šance, bodujeme a nastupujeme i proti nejlepším pětkám soupeře, což je dobré.

Kolem vašich českých spoluhráčů Jágra a Židlického se spekuluje o případné výměně. Má to nějaký vliv na kabinu?

Novináři se na to hodně ptají. Mám pocit, že to managementu trochu komplikujeme, když vyhráváme, ale trenér nám tvrdil, že pořád existuje šance. Spekulace budou vždycky u týmů, které na play off ztrácejí, a u hráčů, jimž končí kontrakty. Je to prostě součást hokejového byznysu.

Reklama

Související témata: