Hlavní obsah

Nikdy jsem vlastně nevěděl, jaká má být v Montrealu moje úloha, říká Sekáč po přestupu

Přestože se loňské léto zajímalo o jeho služby hned osm celků z NHL, hokejový útočník Jiří Sekáč dlouho neváhal. Jako volný hráč, který nikdy neprošel draftem NHL, se upsal Montrealu. Týmu, který měl rád odmalička. Svou premiérovou sezónu v nejlepší soutěži světa ale u oblíbených Canadiens nedohraje, klub jej vyměnil do Anaheimu za jiného forvarda Smithe-Pellyho. Sekáč ale svého rozhodnutí zvolit Montreal nelituje, byť přiznává, že si představoval jiný průběh.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jiří Sekáč.

Článek

„Rozhodně toho nelituju, v žádném případě! Montreal jsem si vybral, protože jsem za něj chtěl hrát. Kdyby tahle výměna nenastala, pořád bych v něm rád byl, nikdy jsem o odchodu nepřemýšlel. Ale takový je hokej, prostě jdu do jiného týmu," říká dvaadvacetiletý útočník, který se o svém transferu dozvěděl v úterý ráno před večerním zápasem v St. Louis.

„Měl jsem několik nepřijatých hovorů od generálního manažera. Zavolal jsem mu tedy zpátky a dozvěděl se tu novinu. Byl to pro mě docela šok a opravdu jsem nevěděl, co na to říct," přiznává účastník loňského mistrovství světa v Minsku.

Za Montreal nastoupil k padesáti zápasům, v nichž si připsal sedm asistencí a devět branek. Lepší bilance nedosáhl možná i proto, že nenastupoval delší dobu se stejnými protihráči a musel si zvykat na nové tváře. Minulý týden se ve dvou zápasech ani nevešel do sestavy...

Bude to divný, říká o vzájemném duelu s Montrealem

„Abych byl upřímný, nikdy jsem vlastně nevěděl, jaká má být v Montrealu moje úloha. Nebylo to tak, že bych byl kvůli tomu naštvaný, ale když neustále měníte lajny, logicky zažíváte lepší a horší časy. A pochopitelně vám to na sebevědomí nepřidá. Bylo to pro mě těžký, ale tak to má každý, kdo je v NHL první sezónu. Zkoušel jsem se s tím poprat, jenže to nefungovalo. Ale nechci to brát jako výmluvu. Tak snad to bude šlapat teď v Anaheimu," přeje si Sekáč, který se už připojil v Kalifornii k novému týmu a dnes by za něj mohl premiérově nastoupit proti Ottawě.

„Mé první dojmy jsou pěkné, těším se. Jsem nadšený, že jsem se stal součástí této organizace. O týmu a trenérech jsem slyšel spoustu skvělých věcí," libuje si Sekáč a nechce řešit, jaká role mu bude u Kačerů svěřena. „Nemyslím, že by bylo dobré o těchto věcech nějak moc přemýšlet. Počkám si a uvidím, co se stane. Každopádně se budu snažit hrát co nejlépe a doufám, že dostanu víc příležitostí než v Montrealu."

Příští středu jej však každopádně čeká pikantní střetnutí. Do Anaheimu totiž dorazí Montreal. „Jasně že to bude trošku divný a netuším, jaké se dostaví pocity. Mimo led jsou (bývalý spoluhráči z Montrealu) mými kamarády, při zápase to ale neplatí. Prostě hraju za nový tým a nemůžu se ohlížet zpátky," uvědomuje si kladenský odchovanec.

Reklama

Související témata: