Hlavní obsah

Slovenský obránce Sekera se stěhuje z Caroliny do Los Angeles

Los Angeles

Slovenský hokejový obránce Andrej Sekera míří v NHL z Caroliny do Los Angeles. Kings získali osmadvacetiletého vicemistra světa z roku 2012 z Helsinek za výběr v prvním kole draftu a práva na devatenáctiletého kanadského obránce Rolanda McKeowna, který v současné době hraje za Kingston v juniorské OHL.

Foto: Ann Heisenfelt, ČTK/AP

Obránce Andrej Sekera (vpravo) se stěhuje z Caroliny do Los Angeles

Článek

Sekera si v této sezóně připsal v 57 zápasech 19 bodů za dvě branky a 17 asistencí. S odehraným průměrem 22:46 minuty na zápas byl druhým nejvíce vytěžovaným hráčem Hurricanes.

Po sezóně skončí slovenskému obráncii čtyřletá smlouva na celkem 11 miliónů dolarů, kterou uzavřel v roce 2011 ještě s Buffalem. Carolina jej získala v červenci 2013 za zadáka Jamieho McBaina a 35. volbu v draftu.

Sekera se může stát v červenci nechráněným volným hráčem a Hurricanes jej vyměnili podobně jako českého forvarda Jiřího Tlustého, který se stěhoval do Winnipegu za dva výběry na draftu. Klub se s nimi v minulých týdnech nedohodl na nových kontraktech a raději sáhl k transferu teď, než by riskoval v létě jejich ztrátu bez náhrady.

Za Sekeru získá Carolina výběr v prvním kole letošního draftu, pokud Kings postoupí do play off. Jestliže se jim to nepodaří, půjde o výběr až v roce 2016.

Buffalo draftovalo Sekeru v roce 2004 ve třetím kole jako 71. hráče v pořadí. V NHL má na kontě 470 utkání a 155 bodů za 30 gólů a 125 přihrávek. V osmi utkáních play off vstřelil jednu branku. Účastník pěti světových šampionátů a dvou olympiád si vytvořil osobní maximum v minulé sezoně 44 body za 11 gólů a 33 asistencí.

Kings si také pojistili služby dvou útočníků, kteří se podíleli na obou triumfech Los Angeles ve Stanleyově poháru v letech 2012 a 2014. Čtyřiadvacetiletý Kyle Clifford se upsal na dalších pět let a má za tu dobu zaručený výdělek osm milionů dolarů. Jordan Nolan uzavřel nový tříletý kontrakt na 2,85 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: