Hlavní obsah

Detroit - NY Rangers 2:1 PPŽidlického parádní premiéra! Rozhodl o výhře Detroitu. Frolíkův gól Winnipegu nestačil

New York
Aktualizováno

Parádní premiéru prožil v dresu Detroitu český hokejový obránce Marek Židlický, jenž v prvním utkání po výměně z New Jersey rozhodl v prodloužení o vítězství Red Wings nad New Yorkem Rangers 2:1. Gólově se ve středečních duelech NHL prosadil také Michael Frolík, jenže jeho Winnipeg prohrál s Ottawou 1:3.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Obránce Detroitu Marek Židlický (vpravo) a Henrik Zetterberg se radují z rozhodujícího gólu Red wings proti New Yorku Rangers.

Článek
Fotogalerie

Židlický se tentokrát neprosadil svojí typickou dělovkou od modré čáry, brankáře Cama Talbota překonal ve druhé minutě prodloužení dorážkou po závaru před brankovištěm. Měl ale velké štěstí, protože puk se po jeho tečované střele obloučkem snesl na záda gólmana a dokutálel se za brankovou čáru.

Český obránce tak zaznamenal svůj pátý gól sezóny a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. „Nemůžu se snad ani cítit lépe, dát gól hned v prvním zápase tady je skvělé," radoval se mostecký rodák.

Brankář Detroitu Jimmy Howard inkasoval jen jednou ze čtyřiceti střel. Střelou zápěstím ho při vyloučení Židlického překonal Dan Girardi. Dvěma asistencemi se na vítězství Red Wings podílel Henrik Zetterber, který se vrátil po čtyřzápasové pauze zaviněné zraněním.

Pavelec neinkasoval

Poprvé od 19. února si zachytal v NHL Ondřej Pavelec, který se ale dostal do branky Winnipegu až v polovině zápasu s Ottawou za kritického stavu 0:3, na němž se asistencí podílel útočník Senátorů Milan Michálek.

Pavelec po vystřídání kolegy Michaela Hutchinsona neinkasoval, jenže to už nebylo Jets moc platné. Na začátku třetí třetiny sice svým třináctým gólem v sezóně z pohotové střely po křížném pasu snížil Michael Frolík, ale na víc se už domácí nezmohli.

Proti svému bývalému týmu se zapsal do statistik útočník Jiří Sekáč. Asistencí se podílel na vítězství Anaheimu nad Montrealem 3:1. Český útočník přispěl k vítěznému gólu Rickarda Rakella na 2:0, před nímž odvedl i výbornou práci u mantinelu parádním hitem na hvězdu hostů P.K. Subbana.

Přestože bývalý hráč Lva Praha strávil na ledě jen necelých devět minut, byl nakonec vyhlášen třetí hvězdou zápasu. I díky němu Dukcs počtvrté za sebou vyhráli a vyhoupli se do čela celé NHL.

Výsledky NHL:
Winnipeg - Ottawa 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Branky: 46. Frolík - 5. Turris (M. Michálek), 30. Ryan, 32. Condra. Střely na branku: 36:20. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg 25:43 minuty a ze tří střel neinkasoval. Diváci: 15 016. Hvězdy zápasu: 1. Hammond, 2. Turris, 3. Condra (všichni Ottawa).
Detroit - NY Rangers 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 7. Abdelkader, 62. Židlický - 18. Girardi. Střely na branku: 31:40. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Howard, 2. Židlický (oba Detroit), 3. Nash (NY Rangers).
Colorado - Pittsburgh 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky: 21. Iginla, 35. MacKinnon (Hejda), 55. Landeskog - 50. Malkin. Střely na branku: 22:29. Diváci: 16 905. Hvězdy zápasu: 1. Landeskog, 2. MacKinnon, 3. O'Reilly (všichni Colorado).
Anaheim - Montreal 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 7. Beauchemin, 31. Rakell (Sekáč), 58. Fowler - 59. Galchenyuk. Střely na branku: 33:38. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Beauchemin, 3. Sekáč (všichni Anaheim).

Reklama

Související témata: