Hlavní obsah

Potřetí v řadě mužem zápasu? Hudler táhne Plameny do play off

Detroit

Zpátky tam, kde začínal svou kariéru v NHL. Jiří Hudler přijel jako opora Calgary do Detroitu, aby zde pomohl svému týmu k důležitým bodům. Díky dvěma trefám se navíc potřetí za sebou stal hvězdou zápasu.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Hudlerův druhý gól proti Detroitu.

Článek

„Hoodsie je skvělým hokejistou, jedním z mých oblíbenců. Je velmi soutěživý, šikovný a je také dobrý člověk," nechal se pro detroitnews.com slyšet už před zápasem kouč domácích Mike Babcock. To ještě netušil, že právě „Hoodsie", jak se českému útočníkovi přezdívá, bude tím, kdo rozhodne utkání.

Poslední tři utkání Jiřího Hudlera
SoupeřGAB+/-TMstřelyicetime
Detroit20220316:57
Boston11200524:22
Philadelphia11200317:44

Babcock také znovu připomněl, že by olomouckého rodáka býval rád ve svém mužstvu udržel, ale Hudler se po skončení smlouvy raději vydal ke svému současnému zaměstnavateli, aby mohl plnit důležitější roli v sestavě.

A to se jednatřicetiletému útočníkovi daří. Jiří Hudler je momentálně na 25. příčce kanadského bodování celé NHL. Momentálně má po 62 odehraných utkáních 54 bodů (23 gólů a 31 asistencí). Je tak blízko vyrovnání svého maxima ze sezóny 2008-2009, kdy si ještě jako hráč Rudých křídel připsal 57 bodů.

Novináři se podle očekávání ptali, zda český hokejista bral svůj výkon jako pomstu Detroitu, v jehož dresu nedostával kvůli obrovské konkurenci tolik prostoru, kolik by si zřejmě představoval. Hudler však žádnou zášť podle všeho nevnímá. „Necítím tu nic ve zlém. Mám tady spoustu přátel," ujišťoval, že jeho motivace je jiná: „Hrajeme o přežití, snažíme se získat místo v play off."

 Hudlerův gól na 3:2

Hudlerova druhá branka proti Detroitu

Reklama

Související témata: