Hlavní obsah

Vancouver oslavuje klidného střelce Vrbatu

San Jose

Když Radim Vrbata vstřelil v noci na neděli svůj druhý gól v zápase, jednalo se zároveň o jeho 25. branku v této sezóně. Do konce základní části mu zbývá ještě 17 utkání, a tak je stále ve hře možnost, že by český útočník podruhé v kariéře překonal třicetigólovou hranici, což se mu naposledy povedlo před třemi roky v dresu Phoenixu.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Radim Vrbata po rozhodujícím gólu do sítě San Jase. Jako obvykle nedává příliš najevo svou radost.

Článek

Poslední duel se San Jose se přitom zpočátku vyvíjel pro jeho tým velmi nepříznivě, když domácí po dvanácti minutách hry vedli 2:0. „Byli jsme dole, brzy jsme prohrávali 0:2, ale nevzdali jsme to," vyprávěl po střetnutí Radim Vrbata, jenž ještě v závěru úvodní části snížil velmi chytrým zakončením.

Mladoboleslavský rodák už mířil s kotoučem za bránu a zdálo se, že se bude chtít zjevit u druhé tyče. Místo toho však zasekl a o beton brankáře Anttiho Niemiho nápaditě procpal puk do brány.

„Neměl jsem příliš prostoru. Doufal jsem, že to takhle vyjde... A vyšlo," líčil pobaveně.

 Vrbatovo chytré zakončení na 1:2

Jediným gólem však Vrbatův povedený večer nekončil. Třiatřicetiletý forvard ve 46. minutě rozhodl vyrovnané střetnutí brankou při přesilovce čtyř proti třem, kdy se po vhazování dostal puk od dvojčat Sedinových k osamocenému českému křídelníkovi.

Vrbata se neunáhlil. Vyčkal na vhodný okamžik a poté prudkým švihem pod břevno vystřelil výhru Canucks. „Cítil jsem, že když budu trpělivý, mohl bych z toho něco získat," popisoval klíčový moment utkání.

 Vrbatův gól na 3:2

Redakci klubového webu Vancouveru vyšlo ideálně načasování zveřejnění videa, ve kterém právě Radim Vrbata den před zápasem hovoří o svém pojetí hokeje. Přiznává, že v týmu je spíše tichým hráčem, který se soustředí na svůj výkon, a hovoří také o tom, že není jeho zvykem příliš oslavovat vstřelené góly.

„Často slýchám, že bych mohl více oslavovat. Při gólu nedávám najevo emoce... Ale uvnitř jsem samozřejmě šťastný. Někde jsem slyšel nebo četl, že když příliš oslavujete, tak vám pak soupeři věnují více pozornosti," prozradil Vrbata.

Radim Vrbata - My Game (anglicky)

Nejproduktivnější hráči Vancouveru
pořadíjménoZGAB
1.Henrik Sedin65154560
2.Daniel Sedin65144458
3.Radim Vrbata62252348
4.Nick Bonino58121729
5.Chris Higgins6382129
Nejlepší čeští střelci v NHL
pořadíjménoZG
1.Radim Vrbata6225
2.Jiří Hudler6223
3.Jakub Voráček6620
4.Tomáš Plekanec6619
5.Ondřej Palát6315
6.Michael Frolík6615
7.Jiří Tlustý5613
8.Jaromír Jágr6112
9.Dmitrij Jaškin3811
10.Milan Michálek5811

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články