Hlavní obsah

Pár dobrých úderů Hamhuis inkasoval, liboval si Voráček po parádní bitce

Vancouver

Útočník Philadelphie Jakub Voráček kroutí v NHL sedmou sezónu, do pěstních soubojů se však za oceánem pouští jen zřídka. Při úterní rvačce se zkušeným zadákem Vancouveru Danem Hamhuisem však rozhodně nevypadal, jako by se ve slavné soutěži bil teprve potřetí v kariéře. Počínal si v ní jako mazák a na body ji nakonec vyhrál.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Jakub Voráček (vpředu) během bitky s obráncem Vancouveru Danem Hamhuisem.

Článek

"Zahákoval mě, oplatil jsem mu to krosčekem. Byl to emotivní zápas. To se stává," komentoval důvod potyčky lídr Flyers, který vše načasoval na ideální okamžik. Probíhala 10. minuta druhé třetiny a na ukazateli skóre svítily dvě nuly. Jeho vítězná bitka Letce nabudila natolik, že hned o pár vteřin později udeřili zásluhou Raffla.

Voráček při rvačce splnil základní pravidlo: na bruslích udržel stabilitu a mohl tak soupeři uštědřit pár přesných direktů. Hamhuis nakonec s krvavým šrámem zamířil na ošetřovnu. Ani ryšavý křídelník neodešel z boje s čistým štítem, jeho obličej zdobila podlitina pod levým okem.

"Byla to dobrá bitka. Párkrát mě hezky trefil a říkal mi, že inkasoval taky několik dobrých úderů," pochvaloval si Voráček pro oficiální internetové stránky soutěže.

Účast v play off se Letcům vzdaluje

Jinak ale kladenský odchovanec příliš důvodů k radosti neměl. Letci totiž o vedení ještě do druhé sirény přišli a Canucks nakonec podlehli 1:4. Jejich sen o účasti v play off se pomalu rozplývá. Philadelphia po druhé porážce v řadě ztrácí ve Východní konferenci na osmý Boston deset bodů, Medvědi mají navíc o dvě utkání méně.

Ryšavý křídelník v zápase nebodoval a v produktivitě soutěže je stálé pátý, za vedoucím Johnem Tavaresem z New Yorku Islanders zaostává o tři body.

Reklama