Hlavní obsah

Ještě jednu výhru! Hudler může poslat obhájce Stanley Cupu na dovolenou

Calgary

„Ještě jednu výhru, kluci! Úspěch je na dosah,“ burcuje kanadský list Calgary Sun před čtvrtečním nočním duelem hokejistů Flames proti obhájcům Stanley Cupu Los Angeles Kings. Pokud Flames vyhrají v normální hrací době, nejenže si zajistí postup do play off NHL po dlouhých šesti letech, ale zároveň vyřadí definitivně ze hry Krále z Los Angeles.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Jiří Hudler má výtečnou formu, skóroval i do sítě Anaheimu.

Článek

Calgary dva zápasy před koncem základní části okupuje osmou příčku Západní konference s dvoubodovým náskokem právě před devátými Kings, kteří už nemají svůj osud pouze ve svých rukou.

Plamenům bude fandit jistě i nejeden příznivec či hráč jiných týmů ze Západní konference, protože Kings patří k nejméně oblíbeným soupeřům a zbavit se dvojnásobného vítěze Stanley Cupu z posledních tří let ještě před startem vyřazovací části jistě přijde vhod.

„Flames si mohou v zápase s Kings splnit vlastní sen a ještě udělat radost spoustě dalším v Západní konferenci," potvrzuje Calgary Sun. S postupem Plamenů se přitom moc nepočítalo, jedním z hlavních strůjců jejich úspěchu se stal český forvard Jiří Hudler, jenž prožívá v zámoří nejspíš životní sezónu. Probil se až do nejlepší desítky kanadského bodování celé NHL a v klubu bodování jasně kraluje.

Pamatujte na San Jose

Kanadský tým na něj jistě bude spoléhat i při vyvrcholení základní části. Přestože se zdá, že je vše nachystáno, aby Calgary zasadilo loňským šampiónům poslední ránu, Hudlerův tým by si měl vzít varovný příklad z loňského play off, kdy San Jose vedlo nad Kings už 3:0 na zápasy a nakonec sérii ztratilo.

„My samozřejmě moc dobře víme, jak talentovaný tým mají. Tvrdě makají, jsou to obhájci Stanley Cupu, ale myslím si, že jsme připraveni tuhle výzvu přijmout. Na zápas už se hrozně těšíme," nechal se slyšet zelenáč Flames Johnny Gaudreau, jenž je v týmové produktivitě hned za Hudlerem.

„Jasně, mají skvělé mužstvo. Ale nemyslete si, že na ně budeme vzhlížet jako na obhájce poháru. Jsou to prostě Los Angeles, s nimiž hrajeme celý rok a víme, co od nich můžeme čekat," doplnil nejlepší střelec Flames Sean Mohahan.

Přišlo by vyřazení vhod?

Pro jeho tým mluví před čtvrtečním zápasem i psychologická výhoda. Zatímco Kings musí pro uchování nadějí bezpodmínečně zvítězit, Calgary zbývají ještě další možnosti, které by je v případě porážky do play off posunuly.

Pravdou je, že Los Angeles aktuálně nedisponují zrovna oslnivou formou, což dosvědčuje i poslední porážka 2:4 se slaboučkým Edmontonem. V zámoří se dokonce objevují hlasy, že konec sezóny po základní části by bylo to nejlepší, co by evidentně znavené Kings mohlo nyní potkat.

„Větším šokem, než případné vyřazení po základní části, je fakt, že Kings ještě těsně před koncem drží naděje na play off. Za poslední roky odehráli více hokeje, než kdokoliv jiný na této planetě. Šest jejich hráčů Anze Kopitar, Drew Doughty, Jeff Carter, Dustin Brown, Jonathan Quick a Slava Vojinov si ještě navíc zahráli olympiádu," připomíná server The Hockey News extrémně náročné tři poslední sezóny, v nichž vyhráli Králové dvakrát Stanley Cup a jednou skončili v konferenčním finále.

„Už jsme neměli energii s tím něco dělat," uznal po poslední porážce s Edmontonem Kopitar. Pokud jeho tým nepostoupí do duelů o Stanley Cup, bude to teprve potřetí od rozšíření play off na 16 týmů, kdy se bude odehrávat bez obhájce titulu.

Postoupí Los Angeles do vyřazovacích bojů NHL?
Ano
25 %
Ne
75 %
Celkem hlasovalo 6617 čtenářů.

Reklama

Související témata: