Hlavní obsah

Kouč Nolan skončil na střídačce Buffala, klub ho propustil

Buffalo

Den po skončení základní části zámořské NHL propustilo vedení nejhoršího týmu soutěže Buffala kouče Teda Nolana. Sedmapadesátiletý Kanaďan měl před sebou ještě dva roky platného kontraktu, který podepsal koncem loňského března.

Foto: Profimedia.cz

Kouč Ted Nolan na střídačce Buffala skončil.

Článek

Nolan v Buffalu působil již v letech 1995 až 1997 a stal se dokonce trenérem roku NHL. V listopadu 2013 dočasně převzal tým po odvolaném Ronu Rolstonovi a po pár měsících se dočkal prodloužení kontraktu i přesto, že výsledky Šavlí se nikterak výrazně nezlepšily.

Buffalo nakonec dohrálo minulý ročník s nejhorší bilancí z celé ligy, když si připsalo pouhých 52 bodů z 82 zápasů. A nejslabším celkem NHL byli Sabres i v této sezóně, kdy získali jen o dva body více. "Opravdu jsem nečekal, že budeme znovu tím týmem na 30. příčce," řekl generální manažer Tim Murray.

Klub nadále nepočítá ani s Nolanovými asistenty Dannym Flynnem, Bryanem Trottierem a Tomem Coolenem. A při volbě nového trenéra chce být hodně pečlivý. I proto není stanovený žádný termín na jeho jmenování. "Chci si nechat co nejvíce prostoru, abych měl možnost vybírat z co možná největšího počtu dobrých kandidátů. Nevím, jak dlouho budeme čekat," řekl Murray.

Reklama

Související témata: