Hlavní obsah

Nejlepší čeští kanonýři v NHL jdou proti sobě! Hudler, nebo Vrbata musí z kola ven

Oba jsou v zámoří tak trochu nenápadné hvězdy, shodně nasázeli v sezóně 31 gólů, táhli své týmy do play off, a už ve středu v noci se postaví v prvním kole Stanley Cupu proti sobě. Jeden z dvojice nejlepších českých kanonýrů v tomto ročníku NHL Jiří Hudler a Radim Vrbata bude muset z kola ven.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Útočník Calgary Jiří Hudler jásá. Bude se radovat i proti Vancouveru?

Článek

Hudler minulý týden dvougólovým večerem proti Los Angeles zpečetil účast Plamenů v play off po dlouhých šesti letech a potvrdil, jak klíčovou roli v týmu nyní má. V zámoří zrovna není mediálně obletovanou hvězdou, nicméně čísla mluví za něho. V produktivitě se ziskem 76 bodů (31+45) obsadil osmé místo v celé NHL.

„Možná to mnoho lidí od něj nečekalo, ale u nás v kabině všichni moc dobře vědí, jak umí hrát. Pro nás to rozhodně není překvapení. Navíc myslím, že mu vůbec nevadí, že se mu nedostává tolik pozornosti jako třeba jiným klukům. Spíš si užívá, že na něj není tolik vidět. Odvádí skvělou práci, odtáhl velkou část téhle sezóny," vysekl mu poklonu Sean Monahan, jenž většinu ročníku odehrál po boku českého forvarda.

S ním souhlasí i další parťák z elitního útoku, mladík Johny Gaudreu: „Zaslouží si velké uznaní. Hrál v útoku se dvěma mladými hráči, jako jsem já a Monahan. Hrozně nám pomohl. Má velký podíl na tom, jak se nám tento rok dařilo."

Ve vzájemných soubojích vládne Hudler

Podobným tahounem je ve Vancouveru Radim Vrbata, jenž se stal nejlepším střelcem týmu, i když jej kouč nakonec stáhl z elitního útoku bratří Sedinů. Ale i s Chrisem Higginsem a Nickem Boninem si ve druhé formaci rozumí náramně. „Dáte mu tři šance a on jednu z nich určitě promění. Stačí mu dát puk v pravý čas," potvrdil Higgins.

V Kanadě nyní budou fanoušci zvědaví, jak si nejen oba čeští forvardi povedou v play off. Když se v předchozích třech případech střetly tyto týmy ve vyřazovací části, vítěz série se vždy dostal až do finále Stanley Cupu. Když Calgary vyřadilo Vancouver v roce 1989 v prvním kole, dokráčeli Flames nakonec i s Jiřím Hrdinou v sestavě k zisku poháru.

V této sezóně si ve vzájemných soubojích nejlépe počínal Jiří Hudler, jenž nasbíral 4 body (1+3). V úvodním měření sil měli navrch Canucks (4:2), Flames následně ale dvakrát vyhráli a jednou podlehli v prodloužení.

Kdo z kanadského souboje postoupí do druhého kola play off NHL?
Vancouver
39,8 %
Calgary
60,2 %
Celkem hlasovalo 2176 čtenářů.

Reklama

Související témata: