Hlavní obsah

To je kapitán! Ovečkin dal proti Rangers krásný gól a rozdal nejvíc hitů

New York

Washington sice v sobotním duelu na ledě New Yorku Rangers prohrál 2:3 a ztratil tak vedení v sérii, fanoušci NHL však opět mohli obdivovat představení kapitána hostujícího týmu Alexandera Ovečkina. Opora Capitals vstřelila nádherný gól a navíc ovládla statistiku hitů.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Radost hráčů hostujícího týmu z gólu Alexandera Ovečkina (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Hráči v bílých dresech prohrávali v polovině třetí třetiny 1:3. Vše tak nasvědčovalo tomu, že nedokáží navázat na první vzájemné střetnutí druhého kola play off, v němž Washington zdolal favorizovaného soupeře gólem necelé dvě vteřiny před koncem. Najednou však hostům výrazně zvýšila naději na zvrat blesková akce jejich nejproduktivnějšího hráče.

Alexander Ovečkin převzal ve středním pásmu přihrávku od Joela Warda a vydal se přesně mezi dva obránce Jezdců. Přestože se Dan Girardi s Ryanem McDonaghem snažili rozjetého Rusa zastavit alespoň svými holemi, faulovaný Ovečkin dokázal i v pádu zakončit přesně do horního růžku.

Devět a půl minuty před koncem tak Washington snížil náskok domácích na jediný gól. To však bylo ze strany Capitals vše a skóre 3:2 se nakonec stalo i konečným výsledkem. Série se tak za stavu 1:1 stěhuje do Washingtonu.

Nejen střelec, ale také tvrďák

Ruský kanonýr v zápase s Rangers neohromil pouze krásnou individuální akci. Kromě střílení gólů a sbírání bodů dokáže také pořádně přitvrdit.

V posledním duelu naprosto suverénně ovládl statistiku hitů. Do soupeře dokázal narazit hned devětkrát. Druhý nejaktivnější muž v této statistice - Brooks Orpik - si připsal „pouze" pět srážek. Ovečkin tak opět potvrdil, že pro svůj tým je opravdu všestranným lídrem.

Statistika hitů v play off 2015
jménopozicetýmzápasyhity
1.Matt MartinÚNY Islanders752
2.Brooks OrpikOWashington950
3.Bryan BickellÚChicago746
4.Micheal FerlandÚCalgary742
5.Cal ClutterbuckÚNY Islanders740
6.Alex OvečkinÚWashington940
7.Johnny BoychukONY Islanders733
8.Ryan CallahanÚTampa Bay831
9.Viktor StalbergÚNashvilee631
10.Devante Smith-PellyÚMontreal730
Zdroj statistiky: NHL.com

Reklama

Související témata: