Hlavní obsah

IIHF nemůže zaplatit za Průchu a Sýkoru, nemá peníze od NHL

PETROHRAD

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) stále nezaplatila Pardubicím dlužné peníze za odchody útočníků Petra Průchy do New Yorku Rangers a Petra Sýkory do Washingtonu. Podle prezidenta IIHF Reného Fasela spočívá problém v NHL, která peníze neposlala.

Článek

"Nemůžeme Pardubicím zaplatit za hráče, když jsme od NHL ty peníze nedostali," řekl v neděli Fasel na tiskové konferenci v Petrohradu. Přestože podle smlouvy mezi IIHF a NHL měly kluby dostat první splátky za hokejisty do 30 dnů od podpisu kontraktu, peníze se zdržely.

Pardubice zatím obdržely za Průchu 80 tisíc dolarů, zbývajících 20 tisíc z první splátky nedorazilo. Za Sýkoru, který se po odehrání deseti zápasů za Washington do Moelleru vrátil, chtějí Pardubice sto tisíc dolarů, ale nedostaly nic. "Byly tam mezi námi spory. Sýkora odešel do NHL později, teď je zpátky," uvedl Fasel.

Podle Fasela se IIHF snaží problém vyřešit. "Jednáme s NHL, aby se to vyřešilo. Není to lehké," řekl Fasel s tím, že Pardubice jsou jediným klubem, kterému vznikly po uzavření nové smlouvy problémy. "Před touto sezónou odešlo do NHL z Evropy čtyřiačtyřicet hráčů a potíže jsou jen u těchto dvou," dodal Fasel. Pokud Pardubice peníze nedostanou, chystají se řešit celou záležitost soudně.

Reklama

Související témata: