Hlavní obsah

Fanoušek vtrhl na trénink hokejistů Montrealu, chtěl si zahrát

MONTREAL

Velké překvapení čekalo na brankáře hokejistů Montrealu Canadiens José Theodora během pondělního tréninku mužstva NHL. Náhle na něj vystartoval neznámý borec ve výstroji a vystřelil na něj puk. Šlo o fanouška místního týmu, který se nerozpakoval vlézt na ledovou plochu uprostřed tréninku Canadiens. Chtěl si zkrátka zatrénovat se svými idoly.

Článek

Osmadvacetiletý fanoušek, nazývající se jen jménem Raphael, vkročil na led haly Verdun Auditorium ve chvíli, kdy většina hráčů byla na druhé straně kluziště. Vybaven bruslemi a navlečen v plné výstroji vystartoval neohroženě na brankáře Theodora a vystřelil. Hvězdný gólman jeho pokus zápěstím efektně chytil lapačkou.

Tím ale jeho hvězdné chvilky skončily, poté se ho jal u mantinelu pronásledovat trenér Canadiens Claude Julien. Z ledu jej nakonec dostali až pracovníci haly a nakonec "drzouna" vyprovodila policie.

Theodore: Ten kluk měl kuráž

"Absolutně jsem netušil, co se děje, když ke mně ten chlapík přijížděl," vykládal novinářům pobaveně Theodore. "Přijel ke mně se skloněnou hlavou, pak se vrátil a chystal se na nájezd," vyprávěl. "V tu chvíli jsem přemýšlel nad tím, že odjedu z branky a nebudu s ním pokračovat v jeho hře. Ale na druhou stranu jsem si řekl, že má docela kuráž. Tak jsem ho nechal, ať si na mě vystřelí. Hlavní je, že mě neprostřelil," bral Theodore celou věc s humorem.

Zatímco "Raphael" čekal na příjezd policie, stihl vykládat novinářům, že Theodore je skvělý brankář. A že neskóroval jenom proto, že "zrovna neměl svůj den". Zároveň prozradil, že dostat se na trénink Canadiens plánoval už delší dobu a chtěl tím vedení týmu ukázat, jak snadné je to zrealizovat.

Canadiens výjimečně trénovali v náhradní hale, kde mají fanoušci volný přístup na sledování tréninku. V pondělí postávalo kolem mantinelů kolem dvaceti fanoušků, převážně školáků. Hlavní aréna týmu Bell Centre se momentálně připravuje na koncert Rolling Stones.

Reklama

Související témata: