Hlavní obsah

Oslava narozenin? Naháněl jsem Crosbyho, a to není žádná sranda, smál se Jágr

Oslava vítězstvím. Co víc si mohl Jaromír Jágr Jágr ke svým 44. narozeninám přát. Sám se sice bodově neprosadil, dokonce si připsal jeden mínusový bod při pobytu na ledě, ale vítězství nad silným Pittsburghem 2:1 po samostatných nájezdech si cenil hodně vysoko.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Útočník Floridy Jaromír Jágr v souboji se Sidneym Crosbym z Pittsburghu.

Článek
Fotogalerie

Všechno nejlepší, Jaromíre

Nešlo jen o rivalitu s jeho bývalým klubem. Kromě dvou porážek z posledních dvou domácích zápasů s Nashvillem a St. Louis totiž Panteři přišli kvůli zranění o další dva hráče Brandona Pirriho a Quintona Howdena.

„Celkem jsme postrádali pět klíčových hráčů. Ale zvládli jsme to dobře v defenzivě. Všichni jsme se obětovali pro vítězství týmu. Tohle je pro nás velká výhra. Odehráli jsme to přesně tak, jak jsme potřebovali," těšilo vítězství kladenského odchovance, který v den svých narozenin neskóroval už od roku 1999.

Po utkání z legrace poznamenal, že dárkem k jeho narozeninám bylo nahánění hvězdy hostů Sidneyho Crosbyho po ledě. „A to není vůbec žádná sranda," poznamenal veterán, jenž proti Penguins nastoupil ve druhé formaci s Vincentem Trocheckem a Reilly Smithem.

Jágrovy narozeniny byly na Floridě, ale vlastně v rámci celé NHL velkým tématem. V hledišti mu přálo i několik českých fanoušků. Na kostce nad ledem pak proběhla předem připravená gratulace od spoluhráčů či starých kamarádů.

Jeho kolegové v kabině si pochopitelně nenechali ujít příležitost k narážkám na jeho věk. „Všechno nejlepší k padesátinám," rýpl si například Shawn Thornton.

„Víš, je to fajn cítit se mladý, když vedle tebe sedím v kabině," popichoval zase šestatřicetiletý gólman Roberto Luongo.

Reklama

Související témata: