Hlavní obsah

Nezapomeň si obout boty, varoval Hudlera generální manažer Floridy

Sunrise

Nový spoluhráč Jaromíra Jágra ve Floridě Jiří Hudler na sebe kromě výborných výkonů zejména v minulé sezóně upozornil také komickou situací při posledním předávání cen NHL v Las Vegas. Hudler, který získal Lady Byng Trophy pro gentlemana nejlepší soutěže světa, si tehdy přišel pro trofej jen v ponožkách. Generální manažer Panterů Dale Tallon si na to při komunikaci s hráčem vzpomněl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočníci Jiří Hudler (vlevo) a Jaromír Jágr se teď budou potkávat i na tréninku Floridy.

Článek

V červnu minulého roku si Hudler podmanil NHL. Nejenom bezprostředním řešením problému s obuví, která ho příliš tlačila, než aby si v ní pro cenu mohl dojít, ale také následnou děkovnou řečí, v níž rozesmál všechny přítomné. „Je to člověk se skvělým charakterem, to se mi líbí," řekl Tallon.

Celý svět ale oběhly hlavně fotografie Hudlera s cenou a svítivě červenými ponožkami. „Už jsem mu říkal, aby si nezapomněl obout boty, až dorazí do Floridy," smál se generální manažer Panterů.

Tallon dostal od vedení týmu souhlas, aby tým před blížícím se play off vhodně posílil. Kromě dalších hráčů sáhl také po českém bekovi Jakubu Kindlovi. Hlavní posilou je ale právě Hudler. „Dobře k nám zapadá. Má kuráž a je to dobrý člověk. Navíc dělá lepší hráče i ze svých spoluhráčů," slibuje si Tallon od dvaatřicetiletého pravého křídla.

Podle prvních zpráv by měl Hudler vytvořit útok s centrem Nickem Bjugstadem a posilou z Edmontonu Teddym Purcellem. „Útoky teď máme vyvážené, skórovat teď reálně mohou hned tři útoky, disponujeme navíc i dobrou čtvrtou lajnou, která je plná energie a agresivní hry. To náš tým znovu posouvá," libuje si generální manažer Panterhs.

Reklama

Související témata: