Hlavní obsah

Voráčka čeká v NHL dvoutýdenní pauza, na operaci však nemusí

Philadelphia

Do nejbližcích bitev, z nichž potřebují body pro postup do play off, půjdou oslabeni. Hokejisté Philadelphie budou přibližně dva týdny postrádat jednu z klíčových postav ofenzivy Jakuba Voráčka. Kapitán českých hokejistů z loňského domácího mistrovství světa má potíže s levou nohou, které však nevyžadují operační zákrok. Generálnímu manažerovi klubu Ronu Hextallovi se zjevně ulevilo, když novinky o rozsahu Voráčkova zranění označil za "dobré zprávy".

Foto: Mark Zaleski, ČTK/AP

Jakub Voráček (zcela vlevo) se na ilustračním snímku raduje se spoluhráči z Philadelphie z gólu.

Článek

Šestadvacetiletý Voráček se pravděpodobně zranil během druhé třetiny čtvrtečního souboje NHL s Minnesotou při kolizi s brankářem soupeře Devanem Dubnykem. Po něm se těžce zvedal z ledu, ale v utkání pokračoval, aniž by zmeškal jediné střídání. V pátek už však nebyl při tréninku na ledě a nadcházející duel s Arizonou sledoval se speciální ortézou na zraněné noze.

Kladenský rodák, jenž před sezónou podepsal s Letci lukrativní osmiletý kontrakt na 66 milionů dolarů, který vstoupí v platnost od nové sezony, se v tomto ročníku pomaleji rozjížděl, ale v posledních týdnech nabral tempo. Pátý hráč kanadského bodování celé soutěže v minulé sezoně nasbíral za 60 odehraných zápasů 48 bodů díky 10 gólům a 38 asistencím, což z něho dělá nejlepšího nahrávače Flyers, v bodování týmu je druhý za Claudem Girouxem.

Zranění mistra světa z roku 2010 přichází nevhod s ohledem na blížící se finiš základní části. Philadelphia se po hodně nepovedeném úvodu, kdy na startu sezony vyhrála jen sedm z 22 zápasů, zvedla a snaží se zlikvidovat manko na pozice play off, které má již na dohled.

"Už když byli v průběhu sezóny někteří kluci mimo, tak jsme našli cestu, jak se dát jako tým dohromady. Zvládli jsme to, když nemohl hrát Claude Giroux, teď si musíme poradit bez Jakuba Voráčka. Každý přidá ze sebe kousek navíc a bude to dobré," věří Hextall.

Reklama

Související témata: