Hlavní obsah

Hejduk po dvou týdnech čekání zase vstřelil gól

DENVER

Jako by na hony vzdálené jsou doby, kdy Milan Hejduk v dresu Colorada střílel v zámořské NHL jeden gól za druhým. Nejlepší střelec základní části soutěže ze sezóny 2002/2003 se v letošním ročníku ligy střelecky trápí, na branku v úterním utkání proti Minnesotě čekal celých pět zápasů.

Článek

Rodák z Ústí nad Labem se naposledy trefil 17. ledna v utkání proti Torontu, kdy přispěl dvěma góly k vítězství 5:3. Dalších pět utkání ale do statistik nepřispěl ani asistencí. Dočkal se až v úterý, kdy Coloradu pomohl brankou a přihrávkou k výhře 3:2 nad Minnesotou.

Český forvard začal úřadovat na začátku druhé třetiny, kdy se nejprve podílel na vyrovnávacím gólu Alexe Tanguaye, a po polovině utkání dostal při početní výhodě svůj tým do vedení. Hejduk zužitkoval přesnou přihrávku mezi kruhy a trefil přesně mezeru nad pravým ramenem gólmana Minnesoty Mannyho Fernandeze.

Zastavil nepříznivou sérii

Někdejší kanonýr Pardubic tak vstřelil čtrnáctý gól sezóny a podařilo se mu zastavit nepříznivou sérii, kde se ve čtrnácti utkáních pouze v jednom zápase zapsal na listinu střelců. "Je to frustrující. Můžete dělat, co chcete, a puk ne a ne najít cestu do sítě. Proti Minnesotě se to konečně podařilo," oddechl si Hejduk po vydařeném duelu, v němž byl vyhlášen jednou ze tří hvězd utkání.

Český útočník sice neprožívá nejlepší období své kariéry, vedení klubu je ale s výkony Colorada spokojené. Tým Avalanche v lednu vyhrál devět ze třinácti utkání a v Severozápadní divizi ztrácí na lídra z Calgary tři body. Gólman Colorada David Aebischer vychytal v úterý devátou výhru během jednoho měsíce, čímž překonal klubový rekord legendárního Patricka Roye z roku 2001.

Reklama

Související témata: