Hlavní obsah

Florida - NY Islanders 3:1Jágrova Florida vyrovnala sérii

Florida
Aktualizováno

Florida v sestavě s Jaromírem Jágrem a Jiřím Hudlerem zdolala New York Islanders 3:1 a vyrovnala tak sérii. Oba čeští hokejisté v dresu Panterů zůstali bez bodu, stejně jako jejich krajani Ondřej Palát s Andrejem Šustrem, jejichž Tampa Bay už vede v sérii s Detroitem 2:0.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Ryan Callahan (vpravo) v potyčce s Dannym DeKeyserem, při níž mstí zákrok na Ondřeje Paláta ležícího v pozadí.

Článek
Fotogalerie

Velký podíl na výhře Panterů měl gólman Roberto Luongo, který si připsal 41 zákroků a nestačil jen na dorážku Tavarese. Sedmatřicetiletý gólman vyhrál utkání play off po pěti letech, od posledního úspěchu v roce 2011 odcházel poražen v sedmi po sobě jdoucích zápasech, svou nepříznivou šnůru ukončil až nyní v noci na sobotu.

Naopak bezgólová série Jaromíra Jágra stále pokračuje. Zkušený útočník čeká na zásah ve vyřazovacích bojích už 33 zápasů. Tentokrát jej však nemuselo příliš trápit, že v klání vyšel bodově naprázdno.

Panthers po první třetině vedli 1:0 díky dorážce Reillyho Smitha, jenž tak přidal svůj třetí gól ve druhém střetnutí. Také ve druhé části padla jediná branka a opět do sítě Islanders. Smith tentokrát od zadního mantinelu našel před brankovištěm Nicka Bjugstada a ten pohotově zakončil. Závěrečnou třetinu ještě zdramatizoval John Tavares, jenž tři a půl minuty před koncem úspěšně dorazil Leddyho střelu. Na konečných 3:1 však upravil při hře bez brankáře Dmitrij Kulikov.

Florida tak srovnala sérii s Ostrovany na 1:1, následující dva duely se odehrají v New Yorku.

Jednoznačnější průběh má další čtvrtfinále Východní konference mezi Tampou Bay a Detroitem. Rudá křídla znovu nastoupila v bráně s Jimmym Howardem a opět si připsala porážku. Skvělý večer prožil útočník Blesků Tyler Johnson, jenž vstřelil dvě branky a na další dvě nahrál, se šesti body je po dvou zápasech nejproduktivnějším mužem vyřazovací části. Naopak jeho spoluhráči Ondřej Palát s Andrejem Šustrem si žádný bod nepřipsali.

Obhájci titulu z Chicaga srovnali sérii proti St. Louis. Domácí Bluesmani se po 35 minutách bez gólu dostali do vedení po trefě Vladimira Tarasenka. Ruský forvard využil zaváhání Michala Rozsívala, jenž ztratil puk v rohu kluziště. Za hosty však pět vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky vyrovnal povedenou ranou zpoza kruhů Duncan Keith.

Ve třetí třetině pak po trefách Shawa a Panarina získali Jestřábi dvougólový náskok. Fanoušci St. Louis se dočkali snížení až dvě vteřiny před koncem, kdy bezprostředně po vhazovaní pálil obránce Kevin Shattenkirk.

Šťastný gól Filipa Forsberga rozhodl o výhře Nashvillu v Anaheimu. Stav utkání byl po dvou třetinách 2:2. Necelých deset minut před koncem švédský útočník přihrával před bránu, kde si nešťastně srazil bruslí kotouč do brány obránce Theodore. Predátoři tak vyhráli první duel série 3:2.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 2. zápasy:
Tampa Bay - Detroit 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky: 47. a 55. Johnson, 16. Kučerov, 27. Boyle, 58. Killorn - 24. Larkin, 45. Richards. Střely na branku: 31:32. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Johnson, 2. Drouin, 3. Callahan (všichni Tampa Bay). Stav série: 2:0.
Florida - NY Islanders 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 5. Smith, 27. Bjugstad, 60. Kulikov - 57. Tavares. Střely na branku: 31:42. Diváci: 18.373. Hvězdy zápasu: 1. Luongo, 2. Smith, 3. Bjugstad (všichni Florida). Stav série: 1:1.
Západní konference - 2. zápas:
St. Louis - Chicago 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky: 36. Tarasenko, 60. Shattenkirk - 20. Keith, 56. Shaw, 59. Panarin. Střely na branku: 31:29. Diváci: 19.846. Hvězdy zápasu: 1. Crawford (Chicago), 2. Tarasenko (St. Louis), 3. P. Kane (Chicago). Stav série: 1:1.
1. zápas:
Anaheim - Nashville 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky: 18. Getzlaf, 21. Kesler - 1. Neal, 28. Wilson, 51. Forsberg. Střely na branku: 29:33. Diváci: 17.236. Hvězdy zápasu: 1. Neal (Nashville), 2. Lindholm (Anaheim), 3. Ellis (Nashville). Stav série: 0:1.

Reklama

Související témata: