Hlavní obsah

Chicago - St. Louis 6:3Stav série 3:3Mezi Chicagem a St. Louis rozhodne 7. zápas, Pittsburgh jde dál

Pittsburgh
Aktualizováno

Anaheim jde do vedení v sérii s Nashvillem díky výhře 5:2 na domácím ledě. Pittsburgh zdolal New York Rangers 6:3 a postupuje tak do druhého kola play off. Chicago porazilo St. Louis se stejným skóre a sérii mezi těmito kluby tak rozhodne až sedmý duel.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Anaheim se raduje z výhry nad Nashvillem.

Článek
Fotogalerie

Blackhawks se na domácím ledě dostali do vedení po čtyřech minutách, kdy Bluesmani nedokázali vyhodit kotouč ze třetiny, až se ho zmocnil Andrew Ladd a střelou zápěstím překonal brankáře Elliota.

Do první sirény však hosté stihli vstřelit tři branky a do šaten tak odcházeli spokojenější. Jenže po návratu na led už Jestřábi jasně určovali ráz utkání. Soupeře ve druhé části přestříleli 19:6 a třemi góly otočili skóre.

Ve třetí třetině už svěřenci Joela Quennevilla tak výraznou převahu neměli, přesto se opět trefovali jen oni. Andrew Shaw, který se po jednozápasovém trestu vrátil do hry, zvýšil vedení domácích na 5:3. V závěru pak do prázdné brány uzavřel na konečných 6:3 Marián Hossa.

Kačerům chybí poslední výhra

Anaheim získal v pátém střetnutí s Nashvillem vedení v sérii 3:2. Byli to přitom hosté z Nashvillu, kdo se po bezbrankové první třetině ujal vedení, když Ryan Johansen trefil bekhendem malou skulinku u horního růžku Andersenovy branky.

Domácí ještě před koncem prostřední dvacetiminutovky stihli otočit dvěma šťastnými góly. Nejprve Perronovu střelu od modré čáry kuriózně tečoval do vlastní brány obránce Josi tak, že kotouč vyletěl nad hlavy všech hráčů a vzápětí se snesl za záda Pekky Rinneho. O necelé dvě minuty později Ryan Garbutt zpoza brány nastřelil výstroj gólmana Predátorů, od níž se puk odrazil za brankovou čáru.

Ve třetí třetině zvýšil vedení Kačerů na 3:1 obránce Sami Vatanen, jenž naskočil do hry z trestné lavice a po přihrávce Jakoba Silfverberga zakončil svůj nájezd přesnou střelou k tyči. Šest a půl minuty před koncem už byl náskok domácích opět jen o gól, když se z dorážky prosadil Miikka Salomäki.

Predátorům se však o tři minuty později vymstilo vyloučení Mikea Ribeira, které v přesilové hře vytrestal Cam Fowler. Na 5:2 pak stanovil konečnou podobu skóre Ryan Kesler při hře bez brankáře.

Tučňáci jsou v druhém kole play off

Hokejisté Pittsburghu postoupili v play off NHL do druhého kola. Penguins porazili New York Rangers 4:1 na zápasy, sérii zakončili domácím vítězstvím 6:3.

Pittsburgh v první třetině dvakrát vyrovnal a v druhé části hry odskočil soupeři až na rozdíl čtyř branek. Dva góly dal Bryan Rust, který v play off dosud neskóroval.

Penguins, kteří vyhráli oba zápasy v New Yorku, jsou třetím čtvrtfinalistou Stanleyova poháru. Před nimi postoupily Tampa Bay a San Jose.

Statistika - 1. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Pittsburgh - New York Rangers 6:3 (2:2, 4:0, 0:1)
Branky: 26. a 40. Rust, 10. Hagelin, 12. Kessel, 30. Cullen, 37. Sheary - 2. Nash, 11. Moore, 46. Kreider. Střely na branku: 28:41. Diváci: 18.607. Hvězdy zápasu: 1. Rust, 2. Crosby, 3. Cullen (všichni Pittsburgh). Konečný stav série: 4:1.
Západní konference - 5. zápas:
Anaheim - Nashville 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Branky: 35. Perron, 37. Garbutt, 49. Vatanen, 57. Fowler, 59. Kesler - 35. Johansen, 54. Salomäki. Střely na branku: 32:29. Diváci: 17.360. Hvězdy zápasu: 1. Garbutt, 2. Perron, 3. Andersen (všichni Anaheim). Stav série: 3:2.
Západní konference - 6. zápas:
Chicago - St. Louis 6:3 (1:3, 3:0, 2:0)
Branky: 4. Ladd, 25. Anisimov, 33. Van Riemsdyk, 37. Weise, 57. Shaw, 58. Hossa - 7. Upshall, 9. Pietrangelo, 12. Tarasenko. Střely na branku: 36:28. Diváci: 22.260. Hvězdy zápasu: 1. Pánik, 2. Weise, 3. Ladd (všichni Chicago). Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: