Hlavní obsah

Zůstane Jágr na Floridě? Manažer Panterů chce českou 68 udržet

Aktualizováno

Český hokejista Jaromír Jágr s největší pravděpodobností stráví i příští sezónu NHL v dresu Floridy. Generální manažer klubu Dale Tallon v úterý po výstupních pohovorech s hráči po skončení sezóny potvrdil, že chce udržet v týmu čtyřiačtyřicetiletého lídra, který byl v základní části nejlepší hokejové ligy světa nejproduktivnějším hráčem Panterů.

Foto: Brad Penner, Reuters

Jaromír Jágr (68) by měl i nadcházející ročník NHL hrát za floridské Pantery.

Článek

Tallon věří, že se mu podaří s třetím nejproduktivnějším hráčem historie NHL na prodloužení kontraktu dohodnout. Jágr uvedl, že nechává jednání na svém agentovi Petru Svobodovi.

Loni se Jágr s Floridou dohodl na nové smlouvě den po skončení sezóny. Tehdy Panthers nepostoupili do play off a hned si svou únorovou posilu z New Jersey pojistili na další rok. Nyní vstřebávají vyřazení v 1. kole play off po porážce 2:4 na zápasy s New York Islanders, když v neděli přišli v poslední minutě o výhru, která by jim zajistila rozhodující sedmý duel.

"Mluvil jsem s ním a chce se vrátit. Čas ukáže. Jsem si jistý, že se nějak dohodneme," řekl Tallon zámořským médiím na adresu Jágra, který byl se 66 body za 27 branek a 39 asistencí ze 79 zápasů nejproduktivnějším hráčem týmu. Stal se tak nejstarším hráčem v historii NHL, kterému se to povedlo. "Je to vítězství pro nás všechny. Byl úžasný," pochvaluje si Tallon Jágrovo angažmá.

Je zklamaný z play off

Jágr nechtěl předjímat výsledky jednání. "Uvidíme, co se stane. Můj agent bude s Dalem jednat," prohlásil Jágr, který stále vstřebával vyřazení s Islanders. "Samozřejmě, byl to skvělý rok. Ale jsem hodně zklamaný z play off," doplnil kladenský odchovanec, který si v šesti duelech připsal dvě asistence a jeho střelecký půst ve Stanley Cupu se prodloužil už na 37 utkání.

"Nehrál jsem play off tři roky a někdy je to jen o sebevědomí. Nedáte v několika zápasech gól a vytváříte sám na sebe tlak. I ve svém věku jsem se z toho hodně poučil. Pokud se to stane znovu, budu víc připravený, než jsem byl teď," uvedl Jágr, jenž je pověstný tvrdým tréninkem.

Jágr po návratu do NHL po tříletém působení v ruském Omsku uzavíral vždy jen jednoletý kontrakt. S Floridou loni podepsal smlouvu se základním příjmem 3,5 miliónu dolarů, přičemž s bonusy se jeho plat vyšplhal až na 5,1 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: