Hlavní obsah

Tampa Bay - NY Islanders 4:0Stav série 4:1Tampa suverénně stvrdila postup, Ostrované mají po sezóně

Tampa

Hokejisté Tampy Bay využili první mečbol a jsou prvním semifinalistou play off NHL. V nočním zápase porazili New York Islanders 4:0 a sérii ovládli poměrem 4:1.

Foto: Kim Klement, Reuters

Útočník Ondřej Palát (18) z Tampy Bay oslavuje gól Tylera Johnsona (9) v zápase NHL proti New Yorku Islanders.

Článek

Hvězdou utkání byl Victor Hedman, který vstřelil dva góly Blesků. Ondřej Palát ani Andrej Šustr se do statistik produktivity nezapsali.

Tampa vyhrála čtvrtý zápas v řadě, její gólman Ben Bishop si připsal 28 úspěšných zákroků. Základ postupové výhry položila v rozmezí 14. až 25. minuty, kdy třemi góly zlomila bezbrankový stav. První a třetí dal švédský obránce Hedman, mezitím se prosadil Boyle. Pojistku přidal v úvodu závěrečné části Kučerov.

"Myslím si, že jsme se z minulého roku poučili. Tehdy jsme měli šanci několik sérií doma ukončit, ale zápas jsme si nechali utéct. Zdůrazňoval jsem spoluhráčům už v sérii proti Detroitu, abychom si to zbytečně nekomplikovali a jsem pyšný, že jsme znovu proměnili první mečbol," řekl Bishop po své letošní druhé nule ve vyřazovacích bojích.

"Nemůžete se dostat daleko, pokud nejlepší hráči nejsou vašimi nejlepšími hráči. Důkazem je výkon Victora Hedmana. On je hlavním faktorem, že jsme dnes vyhráli," uvedl trenér Blesků Jon Cooper. Hedman v celé sérii zaznamenal osm bodů za 4 góly a 4 asistence a dal zapomenout na absence dvou klíčových hráčů - kapitána Stevena Stamkose a obránce Antona Stralmana. Ani jeden z nich letos do play off ještě nezasáhl.

Židlickému končí smlouva i sezóna

Sezóna skončila Marku Židlickému, který v play off odehrál pět zápasů s bilancí jedné asistence a dvou kladných bodů za účast na ledě při vstřeleném a inkasovaném gólu. Devětatřicetiletý český obránce ale v posledních dvou utkáních v sestavě Islanders chyběl.

Mosteckému rodákovi zároveň končí smlouva a jeho další budoucnost v zámořské lize je otázkou.

Soupeřem Blesků ve finále play off Východní konference bude lepší z dvojice Pittsburgh - Washington. Tučňáci vedou v sérii 3:2.

2. kolo play off NHL:
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky: 14. a 25. Hedman, 19. Boyle, 45. Kučerov. Střely na branku: 25:28. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Bishop, 3. Boyle (všichni Tampa Bay). Konečný stav série: 4:1, postoupila Tampa.

Reklama

Související témata: