Hlavní obsah

Neskutečný pocit, hlásí Hertl po postupu do finále. Ale ještě není konec, dodává

San Jose

Poprvé ve své pětadvacetileté historii se hokejisté San Jose dokázali probojovat do finále play off NHL. Žralokům k tomu pomohli i dva čeští hokejisté; obránce Roman Polák a útočník Tomáš Hertl. „Je to neskutečný pocit. Jak pro Sharks, tak pro mě,“ připomíná Hertl v rozhovoru pro klubové stránky, že i on si ve své třetí sezóně v NHL zahraje premiérově rozhodující sérii bojů o Stanley Cup.

Foto: Kelley L Cox, Reuters

Hokejisté San Jose Tomáš Hertl (48) a Logan Couture se radují z postupu do finále play off NHL.

Článek

Hertlova formace s Joem Pavelskim a Joem Thorntonem pomohla k vyřazení St. Louis ve finále Západní konference 4:2 na zápasy výraznou měrou. V šesti duelech série tito tři útočníci dohromady posbírali 21 kanadských bodů.

„Postoupit do finále je neuvěřitelné. Pár dní se teď můžeme z postupu radovat a užívat si ho, jenže ještě jsme neskončili. Máme před sebou ještě jednu sérii, na kterou se musíme dobře připravit, protože chceme přivést domů Stanley Cup," vyhlašuje Hertl před finále NHL, v němž Žraloci narazí na Pittsburgh, nebo Tampu Bay. Finále Východní konference je po šesti zápasech vyrovnané, rozhodující bitva je na programu v noci na pátek.

Žraloci v šestém utkání proti Bluesmanům vyhráli 5:2 a Hertl k triumfu přispěl asistencí na úvodní branku Pavelského ze čtvrté minuty. Drobnější komplikace přišly až v závěru utkání, kdy za stavu 4:0 zdramatizoval zápas dvěma góly v 52. a 57. minutě Vladimir Tarasenko.

„Mysleli jsme, že už to půjde lehce a trošku jsme zaspali. St. Louis se vrátilo do hry, poslední sekundy byly trochu nervózní, ale zvládli jsme to," oddechl si dvaadvacetiletý odchovanec Slavie, který v letošním play off posbíral pět gólů a stejný počet asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího českého hráče probíhajících vyřazovacích bojů.

Když pak po zápase přebírali hráči San Jose Clarence S. Campbell Bowl, trofej pro vítěze Západní konference, aplaudovalo jim přes sedmnáct a půl tisíce fanoušků ve vyprodaném SAP Center. „Fanoušci byli neuvěřitelní. Na tento moment čekali dvacet pět let a je to úžasné. Celé play off jsou skvělí a hrát před bouřlivou kulisou si všichni užíváme. I kvůli nim chceme dál vyhrávat," dodal Hertl.

Reklama

Související témata: