Hlavní obsah

Hvězdný útočník Malkin se během finále Stanley Cupu stal otcem

Pittsburgh

Mimořádné období prožívá ruský hokejový útočník ve službách Pittsburghu Jevgenij Malkin. S Penguins bojuje ve finále play off NHL proti San Jose o druhý Stanley Cup ve své kariéře a velkou radost nyní prožívá i v osobním životě - ve svých devětadvaceti letech se stal poprvé otcem.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Ruský útočník Jevgenij Malkin během druhého finále Stanley Cupu.

Článek

Malkin spolu se svou snoubenkou, ruskou televizní moderátorkou Annou Kasterovovou, vyplnili podle informací zámořských médií koncem května dokumenty potřebné k uzavření sňatku. A od úterý, které bylo volným dnem mezi úvodními dvěma finálovými duely na ledě Pittsburghu, jsou rodiči syna, jemuž dali jméno Nikita.

Ten jako kdyby chtěl od prvních vteřin na tomto světě naznačit, kudy se bude jeho život ubírat, a že to bude ve šlépějích slavného otce. Podle oficiálních záznamů z porodu totiž Nikita při narození vážil 7 liber a 1 unci. Právě číslo 71 dlouholetá opora Tučňáků a dvojnásobný mistr světa z let 2012 a 2014 nosí v klubu na dresu.

Malkinovo šťastné období navíc prodloužil rozhodující trefou v prodloužení druhé finálové bitvy spoluhráč Conor Sheary. Díky jeho gólu vedou Penguins v sérii 2:0 a jen dva kroky je dělí od zisku vytoužené trofeje. Poprvé získal Malkin Stanley Cup v roce 2009, kdy byl zároveň vyhlášen nejužitečnějším hráčem vyřazovacích bojů.

Reklama

Související témata: